Marja

Den långa resan.

Hur gammalt kan ett äppelträd bli?

Härom dagen blev jag glatt överraskad när jag fick ett mail från en barndomsvän i Fåglum med några nytagna foton på det lilla röda huset jag bodde i som barn. Vilken fin omtanke!
Bilderna är höstlikt disiga och gör mig såå nostalgisk. Oaktat omständigheterna fäste jag mig vid det lilla röda huset.

På en av bilderna syns det gamla äppelträdet vid ena knuten och fortfarande hänger det massor med röda äpplen på de spretiga grenarna. Det trädet var stort redan när jag bodde där och det är 60 år sedan… så trädet är kanske över 70 år. Hur gammalt kan ett äppelträd bli?

ostergarden

Åh vad jag älskar det där lilla huset och jag blir varm i hjärtat när jag tittar på de disiga bilderna.

I går la jag ut den här bilden och frågade om ni såg vad det är.

avtryckavlov2

Det är avtryck av våta björklöv som sedan blåst iväg. Först trodde jag det var bajsfläckar, men sen såg jag flera avtryck med tydliga lövformer och även många löv som låg kvar. Jag slet förstås upp min lilla kamera och hann ta ett par bilder innan bussen kom. De som stod på hållplatsen med mig fattade nog inte vad jag höll på med, men det bjuder jag på. Jag tyckte det var magiskt.

I dag har jag varit på Rusta och köpt en liten ’förvaringspall’ att ha bredvid soffan som avlastningsbord och förvaring till plädar och filtar. Sen skulle jag fortsätta till Coop, men mådde inte bra och for hem direkt i stället. Lågt blodsocker igen…

De nya busskurerna i Umeå börjar bli färdiga. På ena kortsidan är det ju plats för reklam, men baksidorna på fler kurer har fått fina mönster som påminner om björkar. Jag hoppas att alla kurer får det så småningom.

 busskurerna

 

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jag hade en tanke på löv, men tänkte att så var det nog inte alls. Men det var det, lite i alla fall. Vilken fin bild på det gamla huset där du bodde i fåglum och på åppelträdet. Jag förstår att du blev glad och att många minnen kom upp.
    Många tankar och karamar till dig.

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Det är inte så lätt att veta… du hade lika gärna kunnat tänka bajs. 🙂 Jag fick fyra st kort på huset och de är så fina. Det är ju tre år sedan jag såg det sist. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.