Marja

Den långa resan.

Jag går bet.

Åh nej, jag ger upp. Jag måste medge att jag går bet på att decoupera de små askarna. Fingrarna klibbar och servetterna går sönder. Jag måste låta dem torka innan jag kan fortsätta med andra sidan för jag har ingenstans att hålla i. Och jag kunde inte krydda maten jag lagade för att kryddburkarna är upptagna som torkställningar

 patork

De vita hjärtformade askarna går lättare att decoupera. Jag har använt servetter med noter och sedan ska jag blinga locket med små rosor. De bruna fyrkantiga skulle jag kanske ha målat vita först, men det har jag inte tålamod till. De ska jag altra, alltså klä med scrappapper och blinga. Efter många om och men fick jag till ett lock, som jag faktiskt blev riktigt nöjd med. Det är kaffeservetter från Iittala med sagomotiv. Ugglan har jag pusslat in.

 locket

 

Ha en mysig lördagskväll <3

6 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Maria! Jag är ju inte riktigt nöjd själv som du märker, för det tar alltför lång tid att pillra med de sköra servetterna. Man tar ju bara det översta lagret och det går sönder så lätt.
   Vad skulle du vilja ha? Jag ska ju nu först och främst sponsra Johanna så att hon kommer i gång med sina smycken… men senare kanske. 🙂 Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Anna! Det tog så himla lång tid bara… men jag tycker att motivet är fint, så jag ska kanske göra fler försök. 🙂 Kram

 1. Ditte

  Vilka tjusiga askar! Förstår att det är knepigt att få till dem. Men fina blev de.
  Jag är så full av beundran både över att du får till så fina saker som att du har ett gott tålamod.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Fast nu tröt ju tålamodet. Jag måste hitta en mindre tidskrävande teknik. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.