Marja

Den långa resan.

Presentaskar för smycken.

Snart ska jag packa ner de små askarna jag pysslat ihop och i morgon far de med exet till Stockholm. Det blev 17 st askar i olika tekniker och olika form och storlekar och 5 st små röda presentpåsar. Jag blev himla nöjd. Nu ska det bli spännande att se om Johanna har någon marknad för dem och sen kan jag göra fler av samma sort. Det går fortare. Egentligen är det inte lönt att sitta och knåpa med sånt här för försäljning, för man kan aldrig ta så mycket betalt att det skulle löna sig. Det här gör jag för att sponsra Johanna och för min egen nöjes skull. Jag har ju tid dessutom.

Här kommer en bildbomb med askarna. Påsarna kommer i ett annat inlägg.

Locket på den här asken är ett motiv från en servett från finska Iittala som jag decoupageat på vitt papper och sedan limmat på. Insidan är målad med rosa hobbyfärg.

rosa

Guldmålad insida.

guld

Små fyrkantiga askar.

fyrkantiga

Små hjärtformade askar.

smahjartan

Jag har stämplat undersidan på alla askarna med samma stämpel. Det blev som mitt signum.

smahjartan2

Stora hjärtformade askar. Den högra är helt decoupagead. Det tog alldeles för lång tid, men den blev finast.

storahjartan

storahjartan2

Färdiga askar från Lagerhaus. Jag har bara stämplat ett mönsterpapper med hjärtan och fraser och limmat på locket.

stamplat

Små askar som är som små böcker. Måste knytas om med band för att inte glipa.

smabocker

smabacker2

smabacker3

Hoppas ni tycker de är fina.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

8 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Oj jissus, vilket pyssel! Du har nog verkligen haft hantverkstad på gång, de blev riktigt tjusiga! Mina favoriter är definitivt de små fyrkantiga, speciellt den med ballerinan och den med ugglan 🙂

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Fyrkantiga är ju lätta att altra. Ugglan är faktiskt också decoupagead från samma Iittala servett. Jag fick lite bråttom eftersom jag ville skicka dem med exet. De blev lite experimenterande med olika tekniker… Kram Sandra. 🙂

 3. Maggan

  Vilken underbar mamma som din dotter har, som tillverkar askar till sina smycken. Smyckena får ju ett helt annat värde när dom levereras i dina ljuvliga askar. Ni borde satsa på ett företag tillsammans.
  Läser din blogg och väntar varje dag på dina kloka inlägg.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack snälla Maggan för de fina orden! Det här är kanske början till ett samarbete vi har fantiserat om. 🙂 Vi får väl se. Just nu inför julen behöver Johanna all den hjälp hon kan få och jag stöttar henne till 100%. Hon är så himla duktig själv, men har ju inte den tid hon behöver. Kram

 4. Ditte

  Vilka fantastiskt fina askar! Jag skulle vilja ha dem alla! Vilken kreativitet och förmåga du har!
  Klart att det kommer att bli jätteroligt att få smyckena levererade i dessa fina askar. Kanske kan det även bli försäljning på någon julmarknad eller annan marknad?
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Hon har en egen hemsida på gång och ställer även ut smyckena i fönstret i salladsbaren. 🙂 Kram

 5. Birgitta

  Underbara små skapelser! En riktig ”vill ha” känsla infann sig nr jag tittade på dina bilder. Du är verkligen kreativ Marja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.