Marja

Den långa resan.

En julsaga.

Det blev alltså lunchteater i dag med skrivargruppen. Väckarklockan ringde och jag somnade om och höll nästan på att försova mig. Teatern började kl 12.00 och före det skulle vi äta lunch. För min del blev det brunch. 

Vi såg Charles Dickens’ En julsaga tolkad av Stockholms clownensemble. En mycket intressant föreställning.
Julsagan skrevs redan 1843, men budskapet är fortfarande aktuellt. ”Livet är orättvist, för att några tjänar på det.” Pengar och girighet gör människor känslokalla och onda, men det är aldrig för sent att förändra sig och göra bot och bättring.
Föreställningen innehöll improvisationer och interaktion med publiken, samt några anspelningar till aktuella händelser. De två ’clownerna’ var riktigt duktiga och Di Levas låt ’Vi har bara varandra…’ spelade en central roll.

När jag for ner på stan i förmiddags tänkte jag att vi hade en idealisk vinterdag… ett par minusgrader och lite frost på marken. Ingen halka och solen lyste upp. Efter föreställningen sprang jag omkring på stan och plötsligt hade det börjar regna ordentligt. Vad hände? Jag såg att gården sandades i kväll. Javisst, varning för blixthalka nu när det blir lite kallare till natten. 

Jag gillar novembersolens skuggor.

 novembersol

Ha en skön tisdagskväll <3

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Oh, Charles Dickens Julsaga är en favorit. Och tänk att den kan finnas i så många versioner. Har dock ännu inte sett den med Stockholms clownensemble.
  Att pengar så skall styra människors liv. Överallt pratas det om pengar och kostnader,så tröttsamt. Pengar är ingen glädje i sig. Kan också ställa till det. Och ingen lycka finns i just bara pengar.
  Tur jag inte har så många.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det här var en mycket fri tolkning, men jag gillade den. Håller med dig att ingen behöver så mycket pengar som de som är snuskigt rika har. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.