Marja

Den långa resan.

poeter.se

I dag fick jag den i min hand, denna vackra, tunga bok. Jubileumsskriften till 10-årsfirandet av sajten poeter.se

poeter

Hela 640 sidor har den och på sidan 379 hittar jag min dikt.

poeter3

Boken är verkligen imponerande. Den presenterar mest dikter, men även en essä, krönikor och några intervjuer med medlemmar. Den svarta randen mitt i boken är sidor med bilder från poeter.se’s historia och olika tillställningar.

www.poeter.se är Sveriges största skrivarsajt med närmare 50.000 registrerade medlemmar. Varje dag publiceras flera hundra texter som sedan läses och kommenteras. Det finns även ett galleri, där man kan visa sin bildkonst eller sina fotografier.

Jag hamnade på poeter.se av en slump. Jag kände till sajten via en bloggkompis som skrev texter där. När jag hade publicerat alla avsnitt av Den långa resan’ på min blogg och fått väldigt fint gensvar, ville jag se om jag kunde nå en ännu större publik och registrerade mig då på poeter.se. Jag fick jättefint gensvar även där, fick riktigt bra kontakt med några skrivarvänner och vågade till slut lägga ut några dikter jag skrivit. Numera skriver jag nästan bara inlägg här på bloggen, men det blir en och annan dikt när jag känner att jag behöver den formen för att uttrycka något jag upplevt.

Varje dag läser några personer en eller flera texter på min sida på poeter.se. Via läsloggen kan jag se vilka texter som har blivit lästa och hur mina läsare hittat dit. Det kan vara medlemmar på poeter.se och då ser jag namnet, eller någon som kommit via min blogg, via Google eller annat. Jag får kommentarer och ’tummen upp’ som där kallas ’applåder’.

Jag brukar känna en glädje i att veta att mina texter blir lästa varje dag. Att fler och fler läsare får ta del av dem på ett lättare sätt än om de fanns i en bok i bokhandeln.

Men det är förstås en stor ära att få vara med i olika antologier. Det här är andra gången för mig och jag är så lycklig över att få vara med i denna vackra bok med alla underbara texter skrivna av över 600 kreativa medmänniskor.

Adressen till sajten är www.poeter.se  och direkt till min sida www.poeter.se/marja

God natt mina vänner <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.