Marja

Den långa resan.

Lördag med mina vänner.

Hundlatrinerna kommer att sättas ut igen. Men bara under kulturhuvudstadsåret 2014. Sen får vi se. Plötsligt har tekniska nämnden hittat pengar för både hundlatriner och klottersanering. Hade de glömt att 2014 skulle vara kulturhuvudstadsår och att Umeå stad måste vara ren och representativ, eller…? Dessutom har det visat sig att de som tömmer de offentliga papperskorgarna har fått problem med alla hundbajspåsar. Vad var det jag sa?
Ordföranden i Tekniska nämnden säger att han är besviken på att hundägarna inte tar sitt ansvar. Eh?? Säg som det är, att nämnden tog ett ogenomtänkt beslut i stället för att skylla på hundägarna. Vaddå ansvar??

I dag har min tjejgrupp varit hemma hos mig. Jag dukade upp med frukt, nötter och lite godis.

dukatbordet

 Torkade aprikoser och mörk choklad med havssalt och mandel i min nya fågelskål.

fagelfatet

Soppan jag totade ihop var helt enkelt broccoli, purjolök och ett par potatisar i grönsaksbuljong. Sen mosade jag med stavmixer och kryddade med citronpeppar och persilladekrydda. Serverades med en klick crème fraiche, räkor och några flagor torkad chili. Bröd och ost till.

soppan

Sen bakade jag, som man kunde se på gårdagens selfie, en chokladkaka med mandelmjöl, smält mörk choklad och smör, stevia, hårdvispade äggvitor m.m. Glömde fotografera, men det blev en platt, spröd kaka som vi åt med vispad grädde.

Jag har pratat mycket i dag och känner så här efteråt att det kanske blev för mycket. Å andra sidan är de här tjejerna de enda jag berättar vissa saker för. De är mina lojala vänner.

Ha en skön lördagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. grandmother

    Det lät som en god middag. Visst är det bra med goda vänner! Ha nu en riktigt trevlig söndag också. Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, goda vänner är viktiga! En trevlig söndag önskar jag dig med. Kram 🙂

  3. paula i pörtet

    Hej!
    Soppan såg jättesmaskig ut, jag gör ofta en soppa i början av veckan som jag äter till lunch så länge den räcker, sådär 3-4 dagar. Smidigt och enkelt.
    Idag blir det istället köpesushi, handlade den i fredags o den har utgångsdatum idag. Maken äter inte sushi så det blir inte att jag äter sån mat i helgen utan smaskar på då han är på jobbet.
    Ha en skön måndag, här blåste det rejält idag så man känner sig minsann genomvädrad efter promenaden
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag gör också soppa och äter fler dagar och kanske till och med fryser ner en portion. Så praktiskt.
      Här snöar det i dag… lätt. Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.