Marja

Den långa resan.

Snart smäller det!

Nu är det bara några dagar kvar till den stora invigningen av kulturhuvudstadsåret. Västerbottens Museum börjar på fredag eftermiddag med att öppna Sune Jonsson centrum för dokumentärfotografi, ett event där kronprinsessan Viktoria skall närvara.

På lördag sker den stora invigningen med en storslagen show ’Burning Snow’ ute på isen på älven och sedan pågår program hela natten. I inbjudan som kommit i våra brevlådor i god tid, uppmanas vi att ta på oss pälsmössa (och ha den på både inom- och utomhus), att ta med en termos med varm dryck och ett lexikon, så vi kan hälsa alla utländska gäster välkomna. Just då kände jag att man bad mig vara mera som statist i hela spektaklet än deltagande umebo. Hmm…

Klart att jag är stolt att Umeå har fått äran att vara kulturhuvudstad och jag kommer nog att hänga en del nere på stan i helgen och på andra event under hela året. Hela programmet och annat trevligt går att se på hemsidan http://umea2014.se

I dag har det snöat lite lätt och det fina frosthjärtat på balkongdörren var borta. Vilken tur att jag fångade det på bild.

frosthjartat2

 

Jag samlade ihop plastburkar, glasburkar m.m. och kånkade dem till återvinningskontainrarna vid OK. Tyvärr kan man varken lämna lampor eller batterier där, så dem får jag spara tills jag kan cykla med dem till stora återvinningen på Strömpilen. Sen gick jag in och köpte ett paket mjölk på macken. Det var det enda jag behövde i dag.

Det blev en ’omväg’ hem i det fina snövädret. Så skönt! Flingorna var så lätta att de knappt fastnade på jackan. Lite lönnhalt blev det på sina ställen, men jag satte ner hälarna med broddarna ordentligt i marken.

I brevlådan låg ett paket med en massa fina silikonstämplar som jag fyndat på Tradera. Fem kartor med swirlar, mandalamönster, retrobilder och texter som passar till mitt nästa projekt och annat smått och gott. Somliga helt oanvända och andra lite använda. Ett riktigt fynd alltså!

Ha en fin måndagskväll <3

 

 

2 kommentarer

  1. Freja

    Åhh, fina frosthjärtat, vilken tur att du han fånga det på bild! Och här snöade det oxå fina fjäderlätta flingor i dag, så vackert!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Frosthjärtat gladde mig hela förra veckan, men i dag var det borta. Kanske kommer det ett nytt. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.