Marja

Den långa resan.

Rörigt på stan.

Lycka är... när man upptäcker att den som har konstruerat korsordet man löser tänker i samma banor och har samma humor som man själv. Då blir det kommunikation.
Ibland blir det tvärt om. Jag kommer inte på hur jag ska tänka och blir till och med arg på vissa formuleringar som är snudd på fördomsfulla.

I dag for jag ner på stan för Ecco-butiken lockade med ombyggnadsrea. Mina fötter gillar Ecco-skor och jag brukar passa på att köpa ett par varje gång de har rea. Egentligen skulle jag behöva ett par snyggare promenadskor, men alla storlekar var slut, så det blev ett par träningsdojor (för promenader) i stället. 30% rabatt och bild kommer i morgon.

Sen gick jag till apoteket och tog ut ett par mediciner på recept. Den ena var inte längre subventionerad (men receptbelagd), så jag fick betala fullt pris. Det blir tyvärr allt vanligare. Det här läkemedlet är för kvinnor och när vi snick-snackade lite kring det så lutade sig receptarien mot mig i förtroende och viskade: ’Det är nog en man som har bestämt det.’ Hon sa vad jag tänkte.

Då hade jag gjort av med så mycket pengar att en klänning på Indiska fick hänga med hem av bara farten. Alltså, den hängde där framför mig när jag kom in och såg så förförisk ut. Den har ett häftigt prickigt mönster och modellen är samma som en klänning jag köpte i somras och trivdes så bra i. Jag provade den och ja, den är min.

På ICA Gourmet har de gjort om totalt. Jag hittade ingenting och en anställd som stod bland frukterna sa att de som jobbar där har också svårt att hitta. Men det är bara halva butiken som är omgjort, tills vidare, så plötsligt hände det… jag kom UT ur det snåriga till något jag kände igen. Vilken lättnad. Jag kunde andas igen.

På stan var det rörigare än rörigt och det rådde en febril aktivitet inför invigningen på lördag. Hela Rådhustorget var avstängt och man fick gå i omvägar. Gågatan blockerades av ett stort snöblock som skall bli något.

invigning

Ett likadant bearbetades på Renmarkstorget. Nu när jag ser bilden ser det ju ut som en stor bioduk. Något ska antagligen projiceras på det.

invigning2

På Renmarkstorget bygger man också upp den sedvanliga snöborgen, som verkar bli högre och mer intrikat än fjolårets. Titta bara på den höga rutschkanan. När den blir isig, kan farten bli farligt hög.

invigning3

invigning4

Några fina ispelare var också placerade här och var. Jag antar att de kommer att bli upplysta på något sätt.

invigning5

invigning6

I dag fick jag en ny inbjudan till invigningen med posten, med karta och info om alla begivenheter i helgen. Jag hoppas att Ultra har satt in extrabussar, för man får bl.a. åka buss gratis hela lördagen. Det kommer att vara ruskigt mycket folk på stan och jag är faktiskt lite tveksam om jag klarar av det. Vi får se.

Ha en skön tisdagskväll <3 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Vad spännande att få höra mer om invigningen. Kanske t.o.m. SVT kan visa något? Hoppas. Tror det blir jätteroligt att se allt.
  Vad gäller dina inköp så är det ju lika bra att handla när man ser något som man vill ha och tycker om. Är det sedan rea är det ju ännu bättre. Just Ecco skor passar mina fötter bra och jag har nästan bott i ett par joggingskor jag köpte förra våren. DE har små lufthål, så de passar jättebra även sommartid. I snö, är de inte så bra eftersom snön kommer in via hålen…
  Kramar! Och i kväll från Stockholm.

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Kollade upp att SVT2 rapporterar om invigningen på lördag kl 21.30. En hel timmes program ska de ha.
  Lycka till i morgon! Jag ska tänka på dig och hålla tummarna. Kramar och varma tankar. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.