Marja

Den långa resan.

TisdagsTema: Hemmagjord

Dagens tema blev en påminnelse för mig. Jag ligger efter. De senaste åren har jag skapat en hemmagjord väggkalender för att få den precis som jag vill ha. En översikt över hela månaden och en ruta för varje dag. Jag har kommit upp i den åldern att jag måste skriva upp allt och sedan kolla morgon och kväll vad jag ska göra, vem som fyller år m.m.

Jag laddar ner kalenderbladen på A4 papper från nätet. Själva kalendern täcker halva arket och sedan scrappar jag en försättssida som hänger med hela året. Allting är lösa blad och vid månadsskiftet hängs det använda bladet underst.

Här är fjolårets kalender. Jag har inte kommit mig för att scrappa försättsbladet för årets kalender än, men nu måste det ju ske… Har ni tips på några peppningsord för 2014?

kalender2

 

TisdagsTema

Ha en skön tisdag <3 

 

 

18 kommentarer

 1. Bibbi

  Tack för att du gilla mig som tomte 🙂 Tar det som ett tecken på att jag sminkar ganska bra….;)

  Vilken vacker kalender du gjort!!! Bra där 🙂

 2. paula i pörtet

  Snyggt! Peppningsord finns det en väldig massa av på Facebook om du är med där. Brukar läsa ett dussin var dag, man blir nästan lite blasé…
  Min dotter gör tavlor av kloka ord, printar ut dem och hänger på väggen. Det har ju varit en trend ett tag nu att ha ordspråk o dylikt på allt möjligt.
  Ha en fin tisdag, i södra Dalarna har vi nästan snöstorm idag

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Paula! Ja, det finns hur mycket kloka ord som helst på nätet… och jag ska titta på samma ord hela året… och så ska de kännas rätt för mig… Jag ska låta hjärnans hårddisk jobba. Jag kanske vaknar i morgon med något.
   Snöstorm, huu… i Umeå skiner solen. 🙂
   Kram

 3. Mias Mix

  Underbar idé! Jag har också kalendrar för allt. En privat, en jobbkalender, en i stallet. Dessutom skriver jag massa kom-ihåg-lappar jämt 🙂
  Några förslag:
  God morgon Solstråle!
  Du förtjänar enbart det bästa!
  Psst…vakna till en toppendag!
  Du har så mycket att ge!
  Några förslag från mina peppningskort som jag tar fram ett nytt av varje morgon 🙂

 4. Inga-Britt Gustavsson

  Egentligen har jag inget att komma med till en ordningsmänniska som du antagligen är . För mig är det mest lösa lappar här och där som gäller . Som jag ibland inte ens hittar.
  Och det där med peppning … Brukar mest tänka :” Det bli som det blir ” !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag är ju gammal lärare och har gått på schema hela mitt liv, så där har jag ordning. När det gäller prylar så har jag svårt att hålla dem på sin plats. 🙂 🙂

 5. Freja

  Coolt att göra en alldeles egen personlig kalender! Mitt förslag till peppord är: 2014, the place to be!

  Jag tänker mig det dels som en variant av carpe diem, lev i nuet, mindfulness, var här och nu, fast för ett helt år. Och dessutom är det en variant av reklamslogans om tidsresor vore möjliga, då skulle just 2014 kunna locka tidsturister till sig så här. Vem vet, du kanske får besök!

 6. Ditte

  Tänk du marja, jag anade nog att du också varit lärare. Så rätt jag hade…
  Din almanacka för 2013 var verkligen jättefin och kansk kan du hitta något bra citat från ”vår vän”, författaren, tänkaren m.m. Paulo Coelho till årets almanacka. Ser fram emot att få se den färdig. Beundrar så din kreativiter.
  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.