Marja

Den långa resan.

Framtiden.

I Rådhusparken pågår en utställning om barns funderingar kring framtiden. Eleverna i Umeås skolor har fått samtala med forskare och tjänstemän om olika delar av livet och sedan fått illustrera sina egna funderingar. Redovisningarna finns i små bodar med utställningar och jag hörde att de skulle stå kvar ett tag.

Jag fastnade för den fascinerande tanken att omvandla våra känslor till energi. Det var ju det jag skrev om i går, att omvandla min ilska till nyttig energi. Klassen som hade jobbat med den här idén, hade använt en gammal musikmaskin och för att illustrera hur de tänker, omvandlat olika sinnesuttryck till melodier.
Jag fick ställa mig i ett par fotspår, titta på en viss punkt och visa en min med ansiktet. När jag log, spelades en glad truddelutt upp och när jag gjorde en arg min spelades en ’vass’ melodi upp.

framtiden

framtiden2

Tanken är kul. Alla känslor har ju energier… man säger ju att vissa personers leenden ’lyser upp’ tillvaron, att arga blickar skulle ’kunna döda’ o.s.v. Vem vet vad som händer i framtiden. ’Den som lever får se’, fast själv kommer jag nog att vara död vid det laget.

God natt mina vänner <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.