Marja

Den långa resan.

Jag ska bara…

trasig

Buhuu! Mitt bästa verktyg gick sönder i går kväll när jag skulle öppna en gammal flaska med hostmedicin. Kanhända att materialet var ’utmattat’, för jag har haft verktyget i flera år. Jag öppnar skruvkorkar, burklock och konservburkar med ring med det och kan inte vara utan, så nu måste jag beställa en ny från hjälpmedelscentralen, pronto.

Korken till hostmedicinflaskan satt som berget. Hade väl slammat igen av den söta medicinen. Jag höll den under varmt vatten, under kallt vatten, tog en tång från verktygslådan och till sist petade jag upp den med en mejsel. Jag ger mig inte.
Det var inte så mycket kvar av medicinen, men jag var tvungen att få en slurk innan natten.

Jag har alltså fått hosta och är tät i bröstet. Börjar det pipa i luftrören, har jag Bricanyl. Lite irriterande, men inte så farligt.

Jag sov inte så bra. Sov två timmar och vaknade och var klarvaken. Hostmedicinen? Sen blev det lite hackigt med sömnen, så jag tänkte att jag stannar hemma i dag, tar det lugnt och sover lite på eftermiddagen.
Men det hann jag aldrig med. Först kom ett par killar från Pingstkyrkans Secondhand efter lite grejer, bl.a. köksbordet jag ratade. Det är tredje gången Pingstkyrkan får mina gamla grejer. När jag flyttade fick de ju halva mitt bohag.

Sen hade posten kommit med ett paket scrapgrejer jag köpt på Tradera. Underbara papper med fina bilder och sex rullar mönstrade papperstape. Jag blev så sugen att sätta mig med mina små askar, men då knackade den där besvärlige Luther på min axel, för först måste jag tömma diskmaskinen, torka diskbänken skinande ren, sopa upp alla smulor, koka soppa och baka LCHF-bröd med riven zuccini. (Recept kommer i morgon.)

bullar

Sen måste jag öppna datorn och kolla mail, kolla mina auktioner på Tradera, kolla bloggen och svara på kommentarerna, läsa lite bloggar o.s.v.
Ja, ni fattar, jag hann varken sova eller pyssla.

Nu ska jag gå ut med soporna, men sen kanske …

sistasucken

Ha en fin tisdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Har du varit på deras butik, vid eller i, vårdskolans lokaler? Där finns säkert en sån där öppnare.//Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.