Marja

Den långa resan.

De där frökapslarna.

I natt hände det igen. Jag satt vid datorn som vanligt och tänkte att jag skulle försöka gå och lägga mig före kl 2 och så plötsligt hade klockan nere till höger på datorskärmen blivit 03.04. Ja, den hade gått över till sommartid. Förra gången det hände trodde jag att jag hade somnat vid datorn och en gång när den gick över till vintertid, blev jag riktigt förvirrad.

Ännu en mulen dag. Solen har tittar fram flera morgnar och kommit in i mitt sovrum. Jag störs inte av ljuset, utan vänder mig med ansiktet mot det och somnar om. Tänker att det blir en underbar dag och när jag vaknar igen är det oftast mulet. I dag kom det till och med några små snöflingor nerdalande.

Så var det det här med mitt nya ’husdjur’. Ser ut som en liten myra.

nytthusdjur

Det måste vara en annan sorts Kroton jag har nu, för det här fenomenet har jag inte sett förut. Först såg ju blomställningen ut så här.

kroton

Efter ett par veckor torkade allt ihop lite grann och när jag råkade stöta till växten när jag vattnade den, lossnade de små ’taggarna’ och föll ner, i jorden, på bladen och på fönsterbrädan.
För första gången saknar jag ett macro-objektiv till min kamera. Vad häftigt det skulle ha varit.

krothon

krotonfron

 

krotonfron2

Visst är naturen förunderlig? Vätskeblåsorna hade nu fått ett geléartat innehåll, alltså blivit tyngre så att de skulle falla ner. Någonstans finns fröet inkapslat och hullingarna skall väl fungera som ankare så att kapseln hålls på plats där den faller ner?

Förlåt fina Kroton att min miljö är så ofruktsam. Jag hade tänkt byta jord och till en större kruka, men nu vill jag inte röra något ifall eventuella frön ligger och gror där i jorden.

Jag har aldrig tråkigt.

Ha en skön söndagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Freja

    Så läckert med de små krokarna och dropparna! Det var grått och snöade här oxå, fast solen sken in i morse… Men det är OK för mig, jag mår inte så bra av sol.

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, visst är det läckert. Jag har aldrig sett sådana förut. 🙂 Solen och vårljuset kan vara jobbigt för många. Förr hade jag väldigt svårt för just ljuset, men det har gått över med åldern. Hoppas du får en bra vecka!

  3. Ditte

    Helt faschinerande hur naturen kan vara utrustad. Otroliga bilder! Och att komma på tanken att fotografera detta. Tack!
    Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.