Marja

Den långa resan.

Fototriss: Tillsammans del 2

Den här veckan har Fototriss inget nytt tema, utan vi fortsätter trissa på det föregående temat: Tillsammans.

Jag har skrivit om den förut, men nu är den mera aktuell än någonsin… 1-milahalsduken. Tillsammans har många människor stickat delar till den långa halsduken, som enligt senaste uppdateringen är hela 10 435,40 meter lång. Jag tror att det är mest kvinnor som stickat, men män har också bidragit genom att skänka garn och stå för fraktkostnader. Halsduken ska visas upp i mitten på september.

På bloggen: http://blogg.vk.se/1milahalsduken/  kan man fortlöpande få information om projektet.

Ritva, som är samordnare, har fullt sjå med att mäta alla bitar som lämnas in, samt sy ihop dem till en enda stor gigantisk rulle. Här står hon vid några rullar som ligger i receptionen på hennes jobb Viva Resurs.

ritvaohalsduken

I Returbutiken förvaras de flesta rullarna och halsduken ringlar sig i taket från den ena sidan av butiken till den andra.

halsduken3

Själv har jag stickat ca 130 meter vid det här laget. Gå gärna in på min kategori ’halsduken’ här på bloggen och scrolla genom bilderna. Det har blivit många färggranna rullar. Här är några av dem.

Marja

Fototriss

Ha en skön söndag <3

 

10 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack! Ja, det är svårt att tänka sig över 1 mil sammanhängande halsduk. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack, tack! Jag har stickat i nästan två års tid nu, med ett litet uppehåll i somras. 🙂 Känns kul att vara med i ett sådant här projekt. 🙂

  1. Ritva

    Hej Marja! Tusen, tusen tack för all din hjälp med att sprida projektet till så många som möjligt!! och tusen, tusen tack för dina snälla ord!! 🙂 Att du har donerat 130 meter halsduk är jag både jätteglad över och imponerad över!! Hoppas du haft en jättemysig helg!
    Kramar//Ritva

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag hade 100 meter som mål, men nu vill jag nå upp till 150 meter. Få se om jag hinner få ihop det.
      Jag kommer nog skriva fler gånger om halsduken. Den har ju fått en egen kategori hos mig. 🙂 Det är kul att kunna titta tillbaka på alla rullar jag lämnat in. Vissa kommer jag knappt ihåg. 🙂
      Hoppas din vecka blir bra! Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.