Marja

Den långa resan.

2 x hagelskur.

hagel2

Hej på er! I dag lyckades jag pricka in två hagelskurar.

Jag for iväg till Strömpilen och hoppade av vid Returbutiken, för jag hade läst på halsduksbloggen att Ritva fått in garn. Ritva var inte på sitt jobb på Viva Resurs, men jag fick lov att gå in i Returbutiken och plocka åt mig garn ur lådan där. Så nu kan jag fortsätta sticka. Halsduken hänger så färggrann i hela butiken och rullarna är imponerande.

halsduksdelar

halsduksrullar

I återbrukshörnan stod två väldigt fint målade stolar.

malat

Sen skulle jag gå en bit längs vägen till ICA-Maxi. När jag kom ut såg himlen hotfullt grå ut och jag hann bara ta några steg så började det hagla. Små hagelkorn som smälte direkt och både jag och min dra-maten var dyngblöta när vi kom fram. Och då slutade det förstås hagla/regna.

morkhimmel

dramaten

I vänstra hörnet syns en sko. Någon hade lämnat några påsar med skor innanför dörren. Kanske var det skor som skulle till skoinsamlingen som hjälporganisationen Vaggan anordnat till barnhem i Riga och Litauen.
http://www.vk.se/plus/1172431/skoinsamling-har-startats-i-umea
Jag skulle också lämna ett par skor, men kom då på att jag hade glömt dem hemma. Typiskt! Nåja, jag hinner, insamlingen pågår till 27 april.
Lådorna, där man kan lämna skorna finns i Gallerian i gamla sliperiet… antagligen hade de här skorna inte hittat rätt.

På hemvägen hoppade jag av bussen som vanligt på Carlslid för att promenera hem. Precis när jag kom av bussen började det hagla igen, så jag blev våt en andra gång samma dag. Hur ofta händer det?

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

 

8 kommentarer

  1. Ditte

    Lite otur med vädret skulle någon säga, men jag tror att hagelskurar för tur med sig. Och nu alltså 2x turen. Undrar vad det kan innebära.
    Blir helt faschinerad av denna halsduk. Och vilka vackra rullar den finns på.
    Vad bra med skoinsamling! Det skall jag titta efter hemma. Här har jag gett bort till de som inga har…
    Hoppas du hunnit torka nu och i lugn och ro kan invänta ”turen”.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Aha… hagelskurar för tur med sig och jag som trodde att jag blev bestraffad för nånting. 🙂
      Halsduken är imponerande, de där rullarna är bara en tredjedel av hela och allt hänger ihop. Kram.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, halsduken är otroligt imponerande och tänk vilket jobb det blir sedan att dela den och sy till filtar. Många hundra barnfiltar blir det nog.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag funderade på varför jag skulle bestraffas på det viset. 🙂 Fattar inte att jag lyckades pricka in båda skurarna, som ju inte varade mer än kanske 10 minuter. 🙂

  2. Ritva

    Hej Marja!
    Vilka fina bilder du tagit på 1-milahalsduken i Returbutiken 🙂 Va bra att du fick med dej lite garn, det är någon anonym som donerat drygt en låda garn!!!! Helt underbart!! Min plan är att nästa vecka hinna få ut mer halsduk i butiken, så att alla kan se hur mycket det är. Kan tyvärr inte få ut allt för då skulle vi måsta ta bort massvis med möbler 😉 Vilken otur du hade det med vädret..typiskt aprilväder. Nästa gång du har vägarna förbi Viva resurs så hoppas jag att jag är på plats så jag får prata med dej , alltid lika kul att träffas 🙂 Hoppas du får en jättemysig påskhelg!
    Kramar//Ritva

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nästa gång jag kommer har jag nog ett par halsduksrullar med mig. 🙂 Halsduken i butiken är ju bara så imponerande… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.