Marja

Den långa resan.

Salva, tack!

I går var det underbart väder och därför var jag tvungen att hålla mig inne hela dagen. Pollen, tror jag. Rapporten visar måttliga halter av björk, al och sälg, medan det känns som höga halter i mina ögon.

Jag hade redan lite besvär när jag var söderöver och medicinerade med tabletter och ögondroppar, men när jag kom hem till Umeå förvärrades alla symptom. Det känns som jag har glasfiber i ögonen och måste verkligen bemöda mig att inte gnugga dem. I går svällde vänsterögat igen och blev tokinflammerat… å.å., dags för salvan, som visade sig vara slut och inget recept hade jag heller.

I dag hade jag tänkt fara ner på Trädgårdsmässan på Nolia, men det blev en tur till primärvårdsjouren på Ålidhem i stället. Där blir man först bedömd av en sköterska och eftersom det var tjockt i väntrummet, föreslog jag att hon skulle skriva ut ett recept på salvan och att jag kunde komma tillbaka om ögonen blev värre. Jag poängterade att det var s.a.l.v.a jag skulle ha, inte droppar, för det hade blivit fel förut. När jag kom till apoteket visade det sig att hon trots allt hade kryssat för droppar, men skrivit ordination för användning som om det var salva. Samma fel som tidigare alltså och den gången vägrade apoteket expediera något på det receptet. Men kvinnan som expedierade mig i dag hade så mycket mod att hon gav mig s.a.l.v.a och så bad jag henne rensa min receptlista i datorn på alla tokigheter.

I går tog jag ut min cykel och tänker fara ner till cykelverkstaden på Öppen gemenskap med den för rundsmörjning. När jag for ner med den från förrådet, bråkade hissen med mig. Dörrarna for fram och tillbaka som i filmen ’Sliding doors’. Sånt är lite obehagligt, tycker jag.

I morgon hoppas jag att ögonen är bättre, för vi har pysseldag med häxorna. Jag har redan gjort månadens utmaning, som passade alldeles utmärkt till ett födelsedagskort till Johanna. Det blev ett fint kort i Art Deco stil som jag ska visa nästa vecka. I morgon ska jag göra ett par presentpåsar och sedan pyssla med mina små askar.

Och nu något ur boken Tjuvlyssnat.

Det är Almedalsveckan på Gotland: 

Sverigedemokrat: Här, ta lite information!

Kille ca 20: Nej, jag vill inte ha.

Sverigedemokrat: Men kom igen, ta lite info, lita inte på vad media skriver.

Kille (trött): Nej men ärligt… jag vill inte ha, jag gillar verkligen inte er.

Sverigedemokrat: Men sluta vara så fördomsfull!

Ha en trevlig lördagskväll <3

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jobbigt med din allergi, men tur att det finns hjälp. Hoppas du fixar pysslet imorgon //Kram

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag ser lite suddigt när jag har salva i ögonen, men det ska nog gå bra. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.