Marja

Den långa resan.

Fototriss: Mod

Det krävs mod att gå på syllarna mellan spåren på den här järnvägsbron. Det gjorde vi som barn. Lite läskigt var det att titta ner i vattnet och så kunde ju tåget komma. Då fick man springa, eller hoppa två syllar åt gången.

Så här i vuxen ålder kan jag tycka att vi var dumdristigt modiga. I dag kommer inga tåg, men gång- och cykelbanan på bron används fortfarande. Varje sommar cyklar jag där, stannar upp mitt på bron och känner ett ögonblicks nostalgi.

mod

mod2

mod3

 

Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd.
(Tove Jansson)

Fototriss

Ha en skön söndag<3 

14 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, varje sommar hälsar jag på i min gamla hemstad och då cyklar jag vanligtvis in till centrum via den här bron. 🙂

 1. Eva Trillian

  Ibland undrar man hur man vågade – men det gjorde man ju egentligen inte 🙂 För man hade inte förstånd att vara räd 🙂 I ungdomens dagar var man ju rätt odödlig!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, man vågade mycket. Vi jumpade också på isflak… tänk om våra föräldrar vetat vad vi höll på med. 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Nej, det är nog så. För oss barn var detta kittlande spännande och lite farligt. 🙂

 2. Hanna

  Vilken spännande plats, där skulle jag gärna promenera med kameran. När du berättar om din barndom där vid spåret tänker jag på filmen ”Stand by me”, där de följer järnvägsspåren på sin vandring och korsar en bro samtidigt som tåget närmar sig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ungefär samma stämning som i filmen var det nog med gänget i min barndom. I synnerhet på somrarna. 🙂

 3. Åke

  Modigt att gå så där på bron 🙂 Mycket passande minnen till temat! Jag förstår att du stannar upp och blickar tillbaka! Isflak är också roligt, jumpade gjorde jag för ett par veckor sedan… Ja för att återuppliva lite hyss man hade… Nu var det bara ca 30 cm djupt, jag ställde kameran på självtagning 🙂 Det finns bevis 😉

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag var nog mycket modigare som barn än vuxen, för nu skulle jag inte bege mig ut på syllarna trots att faran för att tåget ska komma inte finns. Jumpa på isflak skulle jag inte heller göra i dag för jag ar så dålig balans. Men jag kan tänka mig att det var kul. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.