Marja

Den långa resan.

Motvind, sidvind och medvind.

Torsdag och helgdag. Nu kommer jag att bli så där dagavill igen.

I morse blåste det kraftigt igen. Solen sken och termometern visade 15 plusgrader i skuggan, så jag tog på mig sandalerna och cykelhjälmen, packade cykeln med påsar till återvinningen och for iväg. Konstaterade att det var tur att jag tog jackan på mig, för blåsten var kall.

När jag dumpat min last, fortsatte jag till Ålidhems centrum. Jag hade motvind, så jag fick trampa i nerförsbacken och när vinden kom från sidan fick jag hoppa av cykeln, för det kändes som att jag skulle blåsa omkull. Nu är jag less på den här evinnerliga blåsten. Pollenrapporten hävdar att det fortfarande är måttliga till höga halter björkpollen i luften. 

Häggen har börjat blomma. Det doftade så ljuvligt överallt. Jag tänkte stanna och fotografera en stor hägg i ett hörn på vägen hem och upptäckte till min förvåning att den var borta, så det blev inga häggblommor i dag.

Däremot har ängsblommorna börjat blomma. Kom på att det var länge sedan jag sett en rikt blommande sommaräng. Finns det såna längre?

angsblommor2

I eftermiddag har jag äntligen planterat om den där palmen jag räddade i vintras. Den har mått bra inne hos mig och nu har den fått en större kruka och skall få komma ut på balkongen snart. Jag börjar bli sugen på att köpa blommor till balkongen och fixa till den inför sommaren. Bara det slutar blåsa så förtvivlat…

 ”Må du leva alla dagar av ditt liv!”
(Jonathan Swift) 

Ha en skön torsdagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken vacker blomsteräng! Här är de absolut en bristvara. Vi har ju sett flera vackra ängar ute i skärgården men det var förra året.
  Doften av både hägg och syrén känns dock i mina kvarter. Härligt!
  Hoppas det går bra med din palm och att den skall trivas på balkongen.
  Men nog får det sluta blåsa snart så att både den och blommor kan trivas på balkongen.
  Har heller inga blommor där ännu, mer än min vackra tomatplanta.
  Kramar!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Jag saknar det blå inslaget… blåklockor, eller till och med rågklint.
  Palmen håller ställningarna än så länge. 🙂 Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.