Marja

Den långa resan.

Tema fredag: Liknar

Många tycker att den finska påskefterrätten memma inte ser så vidare aptitlig ut. Både färgen och konsistensen är som man redan ätit den en gång.

memma

När jag såg Johannas upplägg på sin tallrik var jag först benägen att tänka så. Men sen såg jag formen av en ros och kände hur smaken av den söta memman gifte sig med den lena gräddmjölken.

memma2

Fler saker som ’liknar’ finns hos Sinneskatten.

Ha en skön fredag <3

16 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Kunde inte låta bli… 🙂 🙂 En skön helg till dig med! 🙂

 1. Sandra från Finland

  Kanske jag är indoktrinerad sedan barnsben, men jag har aldrig tyckt att memma ser oaptitligt ut. Mycket grädde – eller ännu hellre vaniljvisp – och socker vill jag ha på! Vi har fortfarande en memmariva i frysen, och om min far fortsätter sin tradition så lär han väl äta den runt midsommar som han brukar.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag är ju också van sen barn, så för mig är memma bara memma, helt enkelt. Fast jag skrattade till när jag såg Johannas tallrik. Vaniljvisp… det var något nytt. 🙂 Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Man får väl helt enkelt göra det bästa av situationen. 🙂 Positivt tänkande. 🙂

 2. Anitas Malta

  Tycker memma är gott men nej, den ser inte särsklit god ut. Gillar din fantasi och visst ser jag rosen och memman blev plötsligt ännu godare 😉
  Fast när jag tänker efter var det säkert över 30 år sen jag smakade memma ! Då jag sällskapade med en kille som hade anor från Finland. Det är väldigt vad tiden går fort !!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, tiden går fort. 🙂 Memma måste man nog smaka innan man kan ändra uppfattning om den. Min erfarenhet är att de flesta tycker om den. 🙂

 3. Erik Semlan

  Ha ha, den här väldigt speciella maten har aldrig tilltalat mig. Men jag känner ganska många som brukar äta detta och gillar det. Nu vet jag om en till? 🙂
  Ser onekligen ut som något helt annat, inget man vill äta!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Har du smakat nån gång? De flesta som smakar brukar komma över utseendet. 🙂

 4. Anemonen

  Spännande rätt som jag aldrig hört talas om. Då har jag lärt mig något nytt och det gillar jag precis som din tolkning är finfin även om den andra bilden inte ser ut som om något gott låg på tallriken.

 5. Freja

  Jag skäms lite, jag har aldrig smakat memma, även om jag några gånger stått i affären och undrat om jag ska våga… Visst ser det ut som en ros, inbjudande!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tycker du ska smaka nästa gång, så behöver du inte fundera… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.