Marja

Den långa resan.

Söker inspiration.

Så tokigt det blev för mig i dag. Jag var intresserad av en auktion på Tradera och ställde väckarklockan på 08.30 så att jag skulle vakna, eller bli påmind ifall jag var vaken. Jag steg upp och satte mig vid datorn… för att upptäcka att det var i morgon auktionen skulle sluta. Ja, då får jag göra om samma procedur i morgon.

Så småningom for jag ner på stan igen. Bussen kommer till min hållplats från bakom ett hörn och har därför inte någon hög fart när den svänger. I dag var det verkligen tur, för ett par små killar i 7-8 års åldern hade fått för sig att springa fram och tillbaka på gatan framför den. Jag vet inte om det var medvetet eller om det bara råkade bli en lek när de skulle gå över gatan. Den ene ställde sig till och med framför bussen med armarna utslagna och lät den rulla fram… Sen skrek de och jublade när de till slut lät bussen fara.

Det var en kvinnlig busschaufför och jag kommenterade pojkarnas lek när jag steg på. ’Ja, det är ingenting man vill uppmuntra dem till’, sa hon. Hu, så hemskt!

Jag for till Röda Korsets Secondhand-butik och fastnade där en lång stund.

kupan10

De har sin butik nere i källaren, men har nu också tagit över lokalen på gatuplanet, där det tidigare var en designbutik. Där ska de ha mera vintage och andra speciella saker. De hade renoverat i vintagestil också. Väggarna var råa, med gamla foton överförda direkt på betongen. Jag glömde undersöka det där bättre, så det får bli nästa gång. 

Bakom det stora rummet finns det många små rum och jag funderade om man fick gå in där, tills jag såg den här skylten. (Till höger på väggen syns ett gammalt fotografi).

kupan

Här har man fixat en dörrkarm och hängt upp en gammal dörr. Bakom den finns en spegel.

kupan2

Bakom den här gamla dörren finns ett provrum. Dörren går inte ända ner till golvet, precis som det ska vara på ett provrum så att man ska kunna se om någon är där.

kupan3

Det fanns ett provrum till, väldigt rustikt inrett och med krokar på olika höjder. I stället för dörr finns ett draperi av jute att haka upp. Och så uppmanas man att inte vara för många där inne (eller något annat).

kupan6

kupan7

kupan5

De hade samlat ihop många fina gamla saker och fina vintagekläder. Den här telefonen väckte vissa minnen hos mig och det verkar som att den använts på något sätt ganska nyligen. Den kan bli din för 700 kronor.

kupan8

Framför den här flaskan med sin träställning stannade jag till. Precis en sådan hade tanterna i Fåglum svagdricka i. Nostalgi på hög nivå.

kupan9

Det blev inga fynd i dag och jag hade inte heller någon lust att köpa något. I dag kände jag det här suget efter tips, så jag fortsatte till Lagerhaus och gick omkring där. Vissa dagar vill jag bara gå omkring och titta, vrida och vända och klämma och fantisera om vad man kan göra. Jag är ingen uppfinnarjocke, utan jag vill ha idéer och tips jag kan göra om på mitt sätt. Min drog är att fantisera och drömma och sedan eventuellt få till något med händerna. 

”Ingenting som utvecklas följer sin ursprungliga plan”.
(Edmund Burke)

Ha en mysig lördagskväll <3

 

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Den tanken; att gå runt för att få inspiration tilltalar mig också. Jag behöver verkligen inte en pryl till men att se vad jga kan göra med de saker jag har för att få till lite förändringar är roligt. Alltså, jag tittar efter idéer och inspiration och får sedan hjälp av nära och kära att utföra det hela. En utmaning i sig och en rolig sådan…
  Jag får många tps och tankar från dig och det är jättekul.
  Önskar dig en fin söndag.
  Kramar!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Jag älskar att planera och fundera. En fin söndag till dig med! 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.