Marja

Den långa resan.

Energi.

Jag har räknat ut att det är lördag i dag. Och Pingst dessutom. Fast det känns som en vanlig helg, eftersom Annandag pingst är borttagen ur almanackan. I år råkade det bli en längre helg, tack vare nationaldagen.

Juni månad tickar på och ordet i Paulo Coelhos kalender för den här månaden är energi.

energi

”Det värsta är inte att falla, det värsta är att bli liggande på marken utan att kunna resa sig. Du är inte besegrad när du förlorar, utan först när du ger upp.”
(Ur Manuscriptet från Accra)

All existens är beroende av energi. Vår kropp behöver bränsle för att fungera, vår själ beöver energi för att vi ska vilja leva. Vi behöver kärlek, glädje, hopp, tillit till livet, skaparlust och framför allt en känsla av sammanhang. Att man har en historia, ett förflutet och en framtid. En tro att kunna påverka, förändra och göra skillnad. Något som driver oss framåt.

Energi kommer till oss i olika grad. Det gäller att ta vara på den, att hushålla med den, att använda den på det sätt vi själva tycker är bäst. Ibland är vår energi begränsad och då måste vi acceptera det och hitta strategier för att tanka ny kraft. Ibland kan den komma från oväntat håll.

”Gårdagens smärta är ljusets krigares styrka.”
(Ur Handbok för ljusets krigare)

 Ha en trevlig pingstafton <3

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Många kloka tankar från både dig och Coelho. Gillade särskilt ” du är inte besegrad när du förlorar utan först när du ger upp”. Skönt ibland med envisheten.
    Kramar och tankar denna pingstafton från mig till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Vi får aldrig ge upp! Trevlig helg till dig med och kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.