Marja

Den långa resan.

Onsdagstema: Vimmelkantig

vimmelkantig

På översta våningen i Stockmanns varuhus i Helsingfors ligger restauranger, kaféer och en ’champagnebar’. Över ena sidan av Fazers mysiga kafé ligger detta glastak. Jag blev väldigt vimmelkantig när jag skulle titta på det. Dels har jag svårt att böja nacken bakåt och dels gjorde takets konstruktion mig yr. Jag nonchalerade det, men kunde ändå inte låta bli att ta upp kameran och knäppa ett par bilder.

Nu ångrar jag nästan att jag inte studerade det närmare… det får bli nästa gång…

Fler vimmelkantiga bilder finns på Onsdagstema.

Ha en trevlig onsdag<3

14 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Violen! Ja, nu när jag tittar på bilden tycker jag också det är riktigt läckert. 🙂

  1. Erik Semlan

    Ser ju riktigt spännande ut, det där taket överst på Stockmanns varuhus! Inget som jag själv ens noterade senast jag var där… ganska dåligt av mig, fast det gick å andra sidan undan när vi ”stormade igenom” varuhuset på jakt efter lämpliga presenter till ett äldre födelsedagsbarn när vi senast var där, i Helsinki.
    Valet uppskattades av mottagaren, så besöket på varuhuset var ett genidrag av min sambo. Sedan blev det lokaltåg ut till Espoo. Vi hittade ett fint gratulationskort också på Stockmann.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, Stockmanns är ju ett fint varuhus. Lika anrikt som NK i Stockholm. Jag tror att den översta våningen är en tillbyggnad, eller ombyggnad, för det var väldigt nytt. Nästa gång jag är där ska jag undersöka det där taket bättre. 🙂
      Espoo är en gullig liten stad. 🙂

  2. Ditte

    Jag är förtjust i dina teman och det är så roligt att se och läsa om funderingar i samband med dem. Har varit på Stockmanns men inte lagt märke till taket. Kom kanske inte dit upp. Skall verkligen ta en titt vid nästa besök i Helsingfors. Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Längst upp har de samlat alla mat- och fikaställen. Det verkar ganska nyrenoverat. Gå och sätt dig på Fazers kafé och titta upp! 🙂 Kram

  3. Freja

    Visst ser taket intressant ut! Med vinklar hit och dit. Tur du ändå fotade det, men det skulle nog kunna kollas in på riktigt oxå utan att för den skull komma på hur det är konstruerat!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nu efteråt har jag ju blivit riktigt nyfiken på taket. Typiskt! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.