Marja

Den långa resan.

Prickigt värre.

Nu trodde ni att jag skulle tjata om mina eksem igen, men det ska jag inte göra. Läget är under kontroll kan man säga, även om jag inte är helt nöjd.

Nej, jag tänkte visa er min nya prickiga styling av mitt hem. I vintras köpte jag ett överkast på Tradera, designat av ni-vet-vem. Jag hade tänkt ha det på min soffa. Jag spenderar en hel del tid i soffan… jag äter och fikar framför TV:n, stickar, löser korsord, läser eller ligger och lyssnar på radio och musik. Jag sölar och dräller och har därför lagt en fleecefilt över halva soffan för att skydda den.

Jag tänkte att det skulle vara mer praktiskt  med ett quiltat överkast och kom på att det skulle se snyggare ut om jag inte täckte hela soffan, så jag delade på överkastet, vek in och sydde en kant och nu tycker jag att det ser riktigt stylat ut. 

prickigt3

Den andra halvan delade jag i sin tur och fick överkast till mina flätade stolar. Ena sidan är prickigt och den andra sidan är blommig, så det är bara att välja. På stolen vid hörnfönstret valde jag att lägga den prickiga sidan utåt. Det var lugnast så med de gardinerna och så har jag en svart fotpall till.

prickigt

På den andra stolen provade jag med den blommiga sidan ut. Jag hade vikt över en bredare fåll av det prickiga i ena sidan för att dämpa det blommiga lite. Det fungerar och går bra ihop med köksgardinerna i bakgrunden. (Jag ber om ursäkt för sockarna på golvet.)

prickigt2

Jag gjorde färdigt i går kväll och studsade till av förtjusning när jag kom ut i rummet i morse. Det prickiga binder ihop allt så fint, utan att för den skull bli alltför matchy-matchy. 

I dag skiner solen, men det är inte så varmt och så blåser det som vanligt. Jag ska cykla till Ålidhems centrum och handla lite, sen blir det tvätt och upp till förrådet efter resväskan.

Ha en trevlig måndag <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad fint det bev! Och visst ”binder prickarna ihop” det hela. God idé, med just något som binder samman. Fick något att tänka på här i sommarhemstugan. Får se vad jag kan klura ut. Om jag kan, snarare.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Du behöver bara ett quiltat överkast och en symaskin… eller så fållar du för hand. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.