Marja

Den långa resan.

Hemma igen.

frevis3

Nu är jag hemma igen. Oj, vad tiden gick fort trots att vi inte hade något planerat program. Det blev långa samtal vid frukosten, promenader i den kalla blåsten, fotboll på TV och god mat. I går for vi till Haparanda (IKEA, bl.a.) och sedan över till Torneå för att känna på den finska atmosfären. Jag har ju bott nio år i Haparanda, så det är alltid lite nostalgiskt att röra sig i de trakterna.

Vi var borta hela dagen. Det blev lite shopping och mat- och fikapauser. Så mysigt!

I dag har jag suttit sex timmar på bussen. Folk stiger av och på och man sysselsätter sig på olika sätt. Många har datorerna och telefonerna framme men några hänger sig åt mer udda sysselsättningar. I dag satt en ung man och filade sina naglar, en liten kille pillade sig mellan tårna, en tjej hade köpt en sån där härvel man masserar hårbotten med och satt och körde den i sin hårbotten ett bra tag, en äldre man, som pratade samiska, satt och skrikpratade med sin fru som satt och stickade i sätet bakom honom, hon svarade mycket enstavigt, och en annan man satt och snarkade högljutt bakom mig. Själv satt jag och lyssnade på radion, för videon i bussen var trasig så de kunde inte visa någon film. Jag kan ju varken läsa eller jobba med datorn när jag åker buss utan att må illa. En liten stund sov jag faktiskt. 

Här kommer några bilder från min midsommarvecka.

frevis

frevis8

frevis7

frevis9

frevis6

frevis11

frevis13

 Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Välkommen hem igen!
  Förstår att du haft en trevlig midsommar. Så skönt när man har all tid i världen både att prata och vara tysta, men man har varandra.
  Vackra bilder dessutom!
  Ja, att åka buss är, eller kan vara en upplevelse.Kul att läsa om dina iakttagelser.
  Skönt att du kunde yssna lite på radion. Jag kan inte heller läsa, se film och hels inte ta blicken fån vägen för att inte må illa. Men jag har laddat ner gamla ”sommarprogram” som jag brukar lysna på både på flyg och bussresor. Lite lagom…Och några böcker har jag inlästa som också är bra att lyssna på.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det var skönt och meningen med att träffas var just att bara umgås.
   Vanligtvis brukar de visa film i bussen och då kan jag koppla in ljudet i hörlurarna. Ibland kan det till och med råka bli en riktigt bra film, men annars är det ’tidsfördriv’. På vägen upp hann jag se tre filmer. 🙂 Kramar. 🙂

 2. märta

  Välkommen hem!
  Vilken underbar trädgård!! Mycket olika guldkorn.
  Hoppas du hann vila på soffan också .-)

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Märta! Ja, det blev en hel del vila också, djupt försjunken i en bekväm stol med fötterna på en annan och ett korsord i famnen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.