Marja

Den långa resan.

Fototriss: Dörrar/portar

Dörren till det gamla fängelset i Umeå, som nu används som hotell. Kan ni räkna ut årtalet?

dorrar7

En kul dörr som hänger på väggen i en secondhandbutik. Bakom den finns en spegel.

dorrar2

En stor pampig dörr som går från golv till tak i tunnelbaneuppgången i Kungsträdgården, Stockholm. Den är vackert grön, men jag tycks ha raderat färgfotot. Jag undrar vad som finns bakom den. Ett skyddsrum? Kolla de häftiga handtagen.

dorrar

dorrar9

 Fler dörrar/portar finns på Fototriss.

Ha en skön söndag <3

16 kommentarer

 1. Ingrid

  Trevligt varierad triss! Årtalet är 1861, jag tycker att det är så roligt med de romerska siffrorna. Inte många som kan tyda dem.

 2. Åke

  En mycket talande triss 🙂 Årtalet grejar jag inte om jag inte får läsa på… Mittenbilden på spegeln så fiffigt! Magnifik port den sista! Snyggt trissat Marja!

 3. Freja

  1856? Jag känner att jag är lite ringrostig på de romerska siffrorna… Läckra dörrar du visar upp, den sista var verkligen pampig! Sådana handtag, som oxå kunde fungera som dörrklapp, skulle jag gärna ha. det skulle passa som handtag in till vår drakgrotta…

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   1861 är det. 😉 Dörrklapp var ordet jag letade efter 🙂 och det är ju snarare det än ett handtag. 🙂

 4. Anitas Malta

  Nejdu, årtalet kan jag inte men konstaterar att det är en spännande dörr med sin historia 😉 Bilden i mitten är intressant. Visst inte att den finns i tunnelbaneuppgången i Kungsträdgården. Där har jag ju varit många gånger, visserligen för länge sen men dörren ser ju heller knappast ut att vara ny. Lustig dörr där i mitten i din fina och variationsrika triss 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   När man går upp mot Kungsträdgården finns den där dörren. Jag åker inte så ofta dit, promenerar oftast, men den har funnits där så länge jag kan komma ihåg. 🙂
   Ja, dörren med spegeln bakom tycker jag är verkligen fyndig. 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, dörrar finns överallt och de flesta är speciella på sitt sätt. 🙂

 5. Erik Semlan

  Blir en del adderande för att få ihop årtalet 1861.
  Jag kan tycka att det är ett lite krångligt sätt att skriva årtal, för det är väl det enda som de romerska siffrorna duger till?
  Så det är en gammal port, fängelseporten.
  Men din spegeldörr i andrahandsaffären gillar jag i din triss, kul idé.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack och lov för våra arabiska siffror! Ja, fängelset är litet och gammalt. Nu är det moderniserat inuti och används som hotell. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.