Marja

Den långa resan.

Nydala runt.

nydalasjon3

Jag älskar långsamma, lugna söndagsmorgnar. Jag brukar byta ut min frugala vardagsfrukost med gröt och en kopp kaffe mot ett kokt ägg, mackor med gott pålägg och en STOR kopp kaffe. Eftersom Vk inte kommer på söndagar, blir det frukost framför TV:n och vilket program som helst. Bara jag och lugn och ro.

Mitt dåliga knä har krånglat de senaste dagarna. Att trippa på här hemma går bra, men så fort jag ska gå ute och ta ut stegen, skär det som knivar i leden. Den är totalt utsliten. 40 år utan den ena menisken börjar kännas.

Det går bättre att cykla, så jag bestämde mig för att cykla runt sjön. Det är totalt ca 8,5 km och jag brukar stanna ett par gånger och fotografera. Solen sken inbjudande och termometern visade på 17-18 grader i skuggan, men så fort jag kom ut gick solen i moln. Luften kändes kylig, men jag kunde ändå cykla i tröjärmarna och behövde inte svettas, vilket jag hatar. 

Det var så himla skönt och jag ska försöka göra det oftare. 

nydalasjon

 

Och så var det den där blommande busken jag funderade över. Det är en rosentry, som hör till släktet kaprifolium.

kaprifolium

kaprifolium2

 Ha en skön söndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Väldigt vackra foton! Känns somrigt! Här har det fina vädret ännu inte visat sig, men det kommer nog. Säkert finns blommorna, men jag har inte sett dem ännu.
  Mysigt att följa med på din cykeltur.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Sjön är alltid vacker tycker jag. Det tar ca en timme att cykla runt den med ett par stopp och är et bra väder är det en ren njutning. Mestadels skogsväg med sjön på ena sidan och en liten bit vanlig cykelväg. 🙂 Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.