Marja

Den långa resan.

Hundloka/ hundfloka/ hundkäx…

I dag for jag iväg till Viva Resurs för att lämna halsduksrullarna jag haft liggande i en påse länge. Ritva var inte där och det hade jag nästan räknat med, eftersom jag läst på halsduksbloggen att hon nu med hjälp av Lantmäteriet håller på och mäter halsduken. Gå in på bloggen och läs hur det går till. http://blogg.vk.se/1milahalsduken/

Ända till den 29/8 kan man lämna in halsduksdelar. Jag väntar på att Ritva mäter mina sista rullar och då kan jag räkna ut hur långt jag stickat under de här senaste 2,5 åren. Målet var 100 meter och det vet jag att jag nått.

Sen gick jag ut i Returbutiken och plockade ihop en massa saker i en korg. Fyra st böcker, en halsduk, en förvaringslåda, två tandborstglas i plast, en liten tavelram och ett servettställ i trä som jag ska decoupeaga… allt kostade 68 kronor. Det kan man väl inte klaga på?

Jag älskar när man kan få böcker för 10 kronor. Pocket är alltid bra att ha så här på sommaren och har man tur kan man hitta fina faktaböcker, som de här två:

bocker

Papperspyssel för mig och vackra smycken av pärlor till Johanna.

Som vanligt steg jag av bussen på Carlslid och haltade långsamt hem. Vägen kantades av tjocka led av den vita hundlokan.

hundfloka

På ett ställe hade man klippt gräset, men lämnat en fyrkant med hundlokor och smörblommor. Sommarkänsla!

hundfloka2

hundfloka3

Men vanligt gräs kan också vara vackert.

gras

 

Nu ska jag samla kraft för ett mindre trevligt arbete. Hur det går får ni veta i morgon.

Ha en trevlig måndagskväll <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Vilka fina fynd du gjorde. Inser att jag oftare borde botanisera i alla dessa seconhandbutiker som finns i närheten. Men tyvärr är jag inte så kreativ och kommer inte på vad saker kan användas till. Men jag kan kanske lära mig.
  Spännande att se hur det går med mätningen av halsduken. Och tänk att du stickat över 100 m. Otroligt!
  Lycka till med ditt mindre trevliga arbete…
  Kramar!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Ditte! Det mindre trevliga arbetet är gjort och det tog bara 30 minuter och var inte alls så otrevligt som jag trodde. 🙂
  Jag gillar när jag hittar sådant jag behöver på secondhand. Fast jag är ganska kräsen när det gäller kvaliten… Böckerna jag fyndade för 10 kr styck är jag mycket glad över.
  Ha det så bra! Kram 🙂

 3. Ritva

  Hej Marja!
  Jag har sett din påse i receptionen 🙂 Tusen tack!! Jag ska försöka hinna mäta den denna vecka, har varit två helt galna men roliga dagar på Curlinghallen!!!! Och imorgon ska allt tillbaka i vagnarna för färd tillbaka till jobbet…är helt slut…men såååå glad! Ska göra ett blogginlägg så fort jag fått alla bilder (haft med en kamera från jobbet så det är proffsbilder 🙂 ) Du har varit såååå duktig på att sticka! Och Tusen tack för att du skriver om 1-milahalsduken på din blogg!!!
  Kramar//Ritva

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag läste om mätningen på Vk i dag. Jag kanske hinner sticka några meter till innan deadline. Har haft soleksem på händerna, men nu är de borta. Hoppas, hoppas att rekordet slås nu när vi är så nära! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.