Marja

Den långa resan.

Skitungarna.

I dag vill jag rekommendera ytterligare en blogg jag följer som skrivs av en fantastisk ung tjej, Emma Kock.

http://skitungarna2011.blogspot.se/

Under sina studier till socionom for hon och en kompis till Uganda på utlandspraktik och började där arbeta med pojkar som levde på gatan.

Hon återvände ganska snart och driver nu ett hem för 13 hemlösa pojkar. Hur allt startade kan ni läsa i hennes allra första blogginlägg här: http://skitungarna2011.blogspot.se/2011/02/vad-i-hela-friden-ar-det-har.html och i en något förkortad version här: http://skitungarna2011.blogspot.se/2011/06/svar-till-hanna.html

Sen kommer ni att sitta hela sommaren och läsa i bloggen och bli mer och mer förundrade över vad denna unga tjej åstadkommer. Hela verksamheten bygger på insamlade bidrag och vill man vara med och hjälpa finns ett bankkonto på bloggen. 

På somrarna är Emma hemma i Sverige och arbetar för att få in pengar. Just nu är hon här och med sig har hon en av pojkarna, samt en liten parvel, Isaac, som hon precis har adopterat. Isaac hittades övergiven och slängd i ett buskage vid vägen, fördes till sjukhuset i Kabale, där Emma av en slump hittade honom och tog sig an honom och nu har hon alltså blivit hans mamma. En riktig solskenshistoria. Hur det gick till när Isaac kom till huset kan ni läsa här: http://skitungarna2011.blogspot.se/2012/03/hur-tanker-vi-nar-vi-tar-in-en-liten.html

Ha en trevlig onsdag <3

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Vilken tur att det finns människor som Emma…och som du, vi bidrar nog allihop till bra saker, och vissa gör mer än andra, dom är hedervärda. Jag förstår att hon är en sån person, men jag kommer inte att läsa hennes blogg…jag har inte tid 😀 Kanske till hösten…hm, jag kan ju faktiskt spara länken i mina favoriter på datorn, så hittar jag dit, en mörk, tråkig kväll, tack för tipset //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Javisst, vi bidrar alla på vårt sätt. Jag fastnade för Emma för att hon är så ung och så modig.
   Kram. 🙂

 2. Ditte

  Har följt den bloggen ett tag och den är helt faschinerande. Så bra att du tipsade om den! För Emma behöver alla bidrag hon kan få.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, Emma är en hjälte. Jag blev så glad när hon berättade att hon adopterat Isaac. Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.