Marja

Den långa resan.

Jag pular på…

grasograbo

Gräs och gråbo, längst till vänster, är inte mina bästa vänner just nu.

Skönt med lite svalare väder, men vad är det med folk som ska klä av sig i nästan bara underkläderna när det blir varmt? Det verkar vara inne med bara sportbehå på kvinnor och många män går med bar överkropp i affärerna. Oftast är de storvuxna och jag som är lite kortare, hamnar lätt i armhålshöjd eller får en puff av en mage i snabbköpskön. Hemma och på badstranden får man vara hur avklädd som helst för min del, men inte ute på stan. En luftig klänning eller skjorta är dessutom behagligare på kroppen än ett svettigt skinn. Det är en myt att man svettas mindre utan kläder.

Dagarna går och jag pular på i långsam takt. Jag har skruvat ihop alla fyra stolarna och blev så himla nöjd med dem. Att ha både bord och stolar med utåtställda stålben är ingen höjdare. Benen trasslar in sig i varandra. Nu har jag raka träben på stolarna och fick plötsligt mycket mer utrymme.

I dag har jag städat balkongen. Jag köpte ju akaciaplattor till balkonggolvet i fjol och enligt affären skulle de kunna ligga utomhus året om. Nu var det inte så lyckat. Plattorna tål regn, men inte snö som smälter långsamt och gör dem genomblöta. Därför ser de plattorna som ligger ute vid kanten riktigt fula ut och skulle ha oljats i våras så fort de torkat. Det gjorde jag ju inte och nu får jag skämmas för det. Jag köpte nya avslutningskanter och har satt dit dem i dag. De gamla får jag kasta. I höst får jag plocka upp de yttersta plattorna och lägga dem intill väggen och så får jag eventuellt ersätta dem nästa år.
Jag dammsög och torkade av allt där ute och nu får det duga.

Jag hade ingen lust att laga mat i dag, så jag plockade ihop det jag hittade i kylskåpet. Några nypotatisar som jag kokade, sill och gräddfil, lax som jag gravat själv (den blev riktigt mild och god), ett par skivor kokt skinka och sallad. Under potatisarna gömmer sig en klick Bregott.
I efterrätt blev det mumsiga körsbär.

plocktallrik

korsbar

Nu blommar tistlarna. Jag gillar dem. Den rosa färgen är en fascinerande kontrast till den vassa formen.

tistlar

tistlar2

 

Ha en skön lördagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Freja

    Jag är nästan mer påklädd på sommaren än på vintern, eftersom jag inte tål sol och värme så bra. Och visst är det betydligt svalare att ha en stor linneskjorta på sig än att gå barärmat. Lite skugga och lite fladder av tyg gör underverk mot hettan!

    Älskar tistlar och kontrasten mellan den vassa växten och den mjuka blomman!

  2. Ditte

    Jag håller helt med dig om detta med att ha kläder på sig på stan. Förstår inte hur man tänker och hänsyn till andra än sig själv tar man inte. Vet att en del butiker här inte tillåter bara överkroppar på vare sig män eller kvimnnor och likaså restauranger. Bra, tycker jag.
    Skönt att du fått ihop dina stolar utan att få alltför ont. Kan tänka mig att det blev fint.
    Vi funderade på liknande plattor, men vi har inget tak över balkongen så vi letar en annan lösning. Har inte lust att ta bort plattoena varje höst och lägga på dem till våren. Vi tänker vidare. NU har vi trätrall, men den måste bytas ut.
    Dina tistlar var jättefina och just färgen tycker jag också om.
    Kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Där jag bodde förut hade jag större plattor av impregnerat trä och dem tog jag upp varje höst och ställde på kant under en presenning. Det var lite jobbigt, men så var de fina år efter år. Jag blev lite besviken på de här… Många av mina grannar har lagt liknande plattor i år, så det ska bli intressant att se hur det går för dem. Plattor från IKEA verkar vara populära.
      Kramar! 🙂

  3. Caanita

    Jag förstår inte varifrån du får orken, städa balkong och garderober, skruva fast stolsben, fotografera mm. Hur bär man sig åt?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag tror att jag har tråkigt… och blir lite manisk. Just nu händer inte så mycket, inga aktiviteter, alla är borta på semester… Men nu kommer dottern och barnbarnet och sedan ska jag fara till Finland, så jag kommer nog att varva ner så småningom. Min lilla kamera har jag alltid med mig och tar hela tiden bilder ’i förbifarten’. 🙂

  4. Caanita

    Då hoppas jag att du får njuta av besöket av barn och barnbarn, Finlandsresan och sist men inte minst att komma hem till ditt välstädade hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.