Marja

Den långa resan.

Bevattningssystem.

bevattning

Jag testar ett bevattningssystem jag fick tips om. Man gör små hål i korken på flaskan, fyller med vatten och placerar upp och ned i krukan. Kroton fick vara försökskanin, fast jag hade tänkt mig systemet på balkongen ifall jag far bort några dagar.

Jag fick en gång ett gäng bollar på skaft som skulle ha samma funktion, men hålet på skaftet var för stort och täpptes igen av jorden. Det här systemet verkar fungera i alla fall.

Tidigare har jag kört med sådana där snören, där man sticker ena ändan i krukan och den andra i en flaska/ burk med vatten och de fungerar garanterat.

Jag har också använt typ tamponger, som man sticker upp i krukan underifrån och sedan ställer krukan på en burk med vatten. Då måste man förstås ha krukor med hål i botten. Det systemet gjorde att jag kunde vara borta i 2-3 veckor.

Det allra bästa systemet är ju förstås att ha någon som kommer hem och vattnar blommorna åt en.

I dag har det varit varmt, mycket varmt. Redan i morse var det 27 grader i skuggan på min balkong och fötterna kändes kvällssvullna direkt jag steg upp. Jag pratade med min kompis i Norrbotten och det hade varit lika varmt där några dagar.

Men det fläktade faktiskt skönt när jag tog en kort cykeltur till Ålidhem på eftermiddagen och jag tänkte att jag skulle cykla ner till sjön senare på kvällen, men så fastnade jag framför TV:n… det var Morden i Midsomer i ettan.

Min lägenhet är väldigt sval och skön. Jag har haft balkongdörren på vid gavel hela dagen och alla fönster på glänt, så luften har cirkulerat. Just nu är det 22 grader ute och redan mörkt. De ljusa sommarnätterna är nog snart ett minne blott. Det går fort.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Tack för bra tips! Jag skall nog prova det på balkongen även om jag är hemma. Den har sydväst läge och det är alltid sol där. Lätt att blommorna tappar orken….
    Varmt här också och lägenheten i söder är också varm. Markisen hjälper till att hålla solen borta och två fläktar susar på.
    Men som du säger, det går mot mörkare tider.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      I dag hade Vk samma tips. 🙂 Men jag hann före. 🙂 🙂 Jag har ringt runt i dag och fläktarna är slut i alla butiker i Umeå. På fredag ska jag i alla fall få en. 🙂 Tills dess får jag duscha kallt. 🙂 Kramar i värmen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.