Marja

Den långa resan.

TisdagsTema: Bråttom.

Det blev lite bråttom, så jag tänkte smita in genom den här dörren.

brattom3

Men brorsan tog tag i mig och sa att HAN skulle gå in där. Jag fick ta den andra dörren.

brattom2

Det hänger alltså på håret i Finland, där man inte skiljer på ’han’ och ’hon’, utan säger ’hän’ om alla.

TisdagsTema

Ha en skön tisdag <3

 

16 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tyckte ju jag valde en med kjol… 🙂 Dessutom var det den första dörren, så jag kunde inte jämföra. Jag tror att många kvinnor går fel. 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Mia! Nu har jag lärt mig att kolla båda dörrarna, för man kan aldrig vara säker. 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Kan det bli mer förenklat än så? Fast jag tycker ju att båda har kjol… 🙂

 1. Sandra från Finland

  Åh, om jag fick förändra en sak här i världen, så skulle det vara att slopa könsuppdelningen på toaletter! Nåja, kanske jag skulle förändra något annat då jag tänker efter, men jag kan bli så oerhört provocerad av könsmarkerade toaletter, speciellt i de fall där de är s.k. singeltoaletter (alltså inte ett stort rum med flera bås) och ser precis likadana ut. Tycker ett stort och tydligt ”WC” skulle räcka bra som skylt, så behöver ingen vara orolig för att ta fel! 🙂

  P.S. Det kändes jättekonstigt att skriva ”toalett”, för i min värld pratar jag alltid om ”vessan”, då jag menar wc.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Vessa går bra… det ordet har jag också använt. Jag såg en finlandssvensk film på TV nyligen och där använde de ’tuppen’. Kom på att det ordet också användes en gång i tiden. 🙂
   Nu börjar man faktiskt se fler och fler toaletter för båda könen. Jag brukar faktiskt inte vara så noga… men finns det en pissränna backar jag ut. 🙂 Kram

   • Sandra från Finland

    Tuppen – det är utedasset, det! Åtminstone här på villan (sommarstugan, alltså) är det tuppen som gäller. Jag brukar också dissa könsuppdelningen, i alla fall om det är upptaget på damtoaletten men inte på herrtoaletten. Fast finns det pissoar så gör jag som du och backar, jag vill ju inte tränga mig på heller.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Utedass… ja det hade vi, så det var kanske det som åsyftades. Fast i filmen var det en vanlig inomhusvessa. 🙂 Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Javisst, och även om man bara har ett pronomen för både män och kvinnor, så brukar det ju sällan vara oklart vad man pratar om. De här symbolerna tycker jag är så roliga, för båda figurerna har ju klänning…
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.