Marja

Den långa resan.

Mysig dag.

I  dag hade vi tjejträff hemma hos mig.

Jag vet hur man dukar med besticken enligt etiketten, men om jag bara bjuder på soppa, vill jag duka så här med skeden på höger sida.

dukning3

Jag gillar de här servetterna från Marimekko.

dukning2

Det blev vegetarisk rödbetssoppa. Jag köpte fina rödbetor på Bondens marknad, så hälften blev grova stavar av rödbetor, sedan skar jag ner en gul morot, en orange morot, en lila morot, ganska mycket spetskål och en halv purjolök. Sen kokar man försiktigt i grönsaksbuljong. Jag gillar när grönsakerna fortfarande har tuggmotstånd.

soppa

Sedan smaksätter jag ev med mera salt, vitpeppar och citronpeppar. Före serveringen syrar jag försiktigt med 1-2 matskedar vinäger, för rödbetor har en söt smak. En klick smetana eller gräddfil i tallriken blir gott.

Till kaffet bakade jag plommonpajen med bovetegryn. I dag följde jag receptet och använde rårörsocker. Den blev riktigt god, med en nötaktig och knäckig smak.

Innan maten satt vi ett par timmar och pratade och smaskade på lite frukt och godis. Jag köpte en god choklad från Fazer i Finland. Mörk coklad med mild chili.

godis

godis2

Prickiga servetter

godis3

Och så får man börja tända ljus.

ljus

 

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken god soppa och s vackra färger. Jag riktigt känner doften. Förstår att ni hade en trevlig kväll. Och dina marimekkoservetter är så fina. Blir extra ffestligt med en fin dukning.
  Plommonpajen skall jag verkligen prova, den verkade så god.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Soppan blir god när man skär grönsakerna grovt. Plommonpajen kan jag verkligen rekommendera… snåla inte med smöret och grovhackade mandlar i stället för nötter blir gott att tugga på. Sen hade vi rikligt med vaniljvisp på. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.