Marja

Den långa resan.

Globen och Herman.

I går råkade jag nämna för Johanna att jag aldrig varit på Globen. Lite konstigt kan man tänka, eftersom jag är ganska ofta i Stockholm. Nu har Johanna flyttat och bor nästan granne med Globen, så i kväll tog vi en promenad dit. Det var ganska oroligt inne på innergården, för det skulle vara match inne på arenan och så vi var hungriga, så det blev ett kort besök. Men nu kan jag i alla fall säga att jag varit där.

globen

globen2
Vi gick och åt på en kinesisk restaurang, Peony, i närheten. Ronja var med, så vi beställde tre olika rätter, som vi delade på. Det var riktigt gott och vi orkade inte äta upp allt.

Ronja har fått överta en vattensköldpadda, som heter Herman. Han är så fin. Uppe på den lilla klippan kan han ligga och sola sig under speciallampan.

herman2

Här njuter Herman och jag när Ronja spelar på sin keyboard. Herman höll huvudet ovanför vattenytan hela tiden och vi hade ögonkontakt. Jag visste inte att sköldpaddor är så sociala.

herman

I morgon bär det av hem till Umeå igen. Det har verkligen varit en speciell vistelse i Stockholm den här gången. Jag ångrar inte att jag bestämde mig för att komma trots allt. Jag har fått umgås med mina finaste och har haft det bra för övrigt där jag bott. Jag kommer att lämna mina nya kryckor här tills vidare, för jag klarar mig hem med bara käppen.

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Hej Marja! Jag har nu hunnit läsa ikapp om ditt annorlunda besök i Stockholm och jag hoppas verkligen att du mår bättre!!! Det är inte roligt att ha ont, spelar ingen roll vart det onda sitter, det är tärande vissa stunder. Tycker ju dock du är lite cool som fått besöka akuten på SÖS -Själv har jag då bara sett NUS akuten 😀 (å jag är väldigt tacksam för det!). Vill önska dig en fin helg med vila och återhämtning! Stor kram //a PS: på akuten är det snudd på helt okej att man blir en ”diva” 😉

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Anna! Jag mår mycket bättre nu. NUS akuten har jag varit på ett antal gånger, men Sös är tio gånger mer kaotiskt. Jag tyckte dock att jag blev väl behandlad… kanske dels för att jag kunde säga ifrån och även för att jag kom ’ända från Umeå’.
   Ha en fin helg! Kram 🙂

 2. Ditte

  Åh, redan tillbaka i Umeå. Jag misstänkte att jag skulle missa dig…
  Peony vid Globen har vi också ätit på och jag går gärna dit igen. Nu har du alltså utökat ditt Stockholmsbesök med Globen. Och visst är den häftig. Sitter just nu och tittar på den.
  Skönt att du kunde lämna kryckorna här och hoppas nu att du snart skall må mycket bättre och inte ha ont.
  Och att komma till STockholm och träffa dina käraste förstår jag var trevligt och uppiggande. Och en ny medlem finns också; Herman. Riktigt charmig.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Otur igen! Vi börjar bli riktigt skickliga på att undvika varandra. 🙂 Men en dag ska vi väl lyckas, hoppas jag. Jag lämnade kryckorna i Stockholm, för jag har ju ett par här hemma också.
   Jag tänkte på dig när vi gick till Peony. Det var en riktigt mysig liten restaurang och maten var god. Johanna bor i det området nu och jag tycker det verkar mysigt. Herman charmade mig totalt.
   Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.