Marja

Den långa resan.

Det suger!

My life sucks! Låter jag som en tonåring nu?
Knät är sämre i dag och jag börjar känna av att jag belastat det andra (sämre) knät extra mycket i snart två veckor nu. Det blir ingen road-tripp nästa vecka, utan vi avvaktar till slutet på månaden.

För att inte växa fast i soffan bestämde jag mig för att laga mat i dag. Det är bättre för kroppen att stå upp och göra saker. Jag köpte köttfärs i går, så jag lagade en köttfärsgratäng med squash efter ett LCHF recept som finns här.

gratang

gratang2

Jag gjorde gratängen på 400 gr köttfärs, så jag modifierade receptet lite. Jag la också ett lager tomatskivor överst innan jag hällde på såsen. Det blev en riktigt god och mättande gratäng, som jag åt med strimlad spetskål och en tomat.

gratang3

Det har varit plus 20 grader i skuggan på min balkong i dag. Jag vill så gärna gå ner till sjön, men får nog ge mig till tåls ett par dagar.

Nu ska jag ställa mig framför TVn och stryka.

 ”Det är ingen konst att bli gammal. Konsten är att vara gammal.”
(Goethe)

Ha en skön onsdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Så tråkigt att du ska ha så där i knäet…usch, men du, behöver du lift, vill du ha något från affären eller annat, skicka ett sms eller hör av dig på annat sätt så fixar jag det. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Maria! Jag var och handlade i går så det går ingen nöd på mig, förutom att jag är såå less. Kram! 🙂

  2. Caanita

    Kanske är det lätt att ”förta” sig om man känner sig lite bättre någon dag,
    eftersom man så gärna önskar vara pigg och rörlig. Du måste vara lite mera försiktig och använda stöd, ex vis käpp eller krycka.
    Rollator är ju också ett utmärkt hjälpmedel eftersom den ger möjlighet till en stunds vila. En väninna med besvär liknande dina, har jag försökt övertala att skaffa en sådan, men hon ville absolut inte ha något sådant, det var ju ”skämmigt”. När jag frågade henne om hon själv någon gång skrattat eller hånat någon som gick med rollator, tror jag att hon började tänka om.
    Nu har hon skaffat en, och kallar den sin ”kavaljer”.

    Var rädd om dig så att vi får fortsätta att följa din blogg!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Caanita! Jag har gått med kryckor, krycka och käpp, men i går gick jag utan. Inte så långt men en bit… Funderade faktiskt på en rollator i dag, eftersom knäna är såpass instabila. Få se vad doktorn säger på fredag. 🙂

  3. Birgitta

    Självklart ska du skaffa dig en rollator! Den kommer att underlätta när du gör dina matinköp, erbjuda dig en sittplats om du känner för en paus, ge dig trygghet när det blir halt och slaskigt på gångvägarna.
    Ge rollatorn ett roligt mansnamn och låt honom bli en av dina bästa stödjande vänner så känns det roligare 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.