Marja

Den långa resan.

Mat och godis.

bondens

Jag tog mig ner till Bondens Marknad i dag och handlade bara så mycket jag kunde få plats med i min ryggsäck. Det blev stora morötter, en squash, frilandsgurkor, broccoli och persilja. Sen gick jag till torget och köpte svenska äpplen och päron.

Nere på gågatan var det internationell matmarknad med en massa mat, fikabröd, godis och lite annat jox. Vädret var underbart och folk satt och åt vid borden som ställts ut.
Jag drogs till de brittiska stånden. I det här är det fudges och truffles i stora högar.

matmarknad

matmarknad2

Blotta åsynen av allt socker fick mig att kippa efter andan. Eftersom jag inte längre har något sockersug och dessutom bestämt att verkligen sköta om min hälsa, gick jag raskt förbi både franska patisserier, tyska apfelstrudeln och annat godis.
Däremot köpte jag en liten bit cheddarost av samma goa irländare som var här i fjol.

I ett stånd kunde man köpa hamburgare gjorda på känguru, krokodil och kamel. Det finns tydligen många goda argument för att äta kängurukött.

matmarknad3

Det var jag inte sugen på, men föll för en dyr portion fish-and-chips, som jag idiotiskt nog valde att ta med hem i stället för att äta på plats. All krispighet försvann förstås när man la locket på formen. Trots det började jag längta till London. Det är länge sedan jag var där nu.

Det var lite jobbigt att kryssa mellan alla människor och stora hundar med en krycka och dålig balans, så därför valde jag att åka hem.

Jag har varit trött i dag. Sov en stund på soffan på eftermiddagen och sen gick jag ner till kiosken och köpte mjölk. Hemvägen blev en omväg ner till skogen och så fick jag för mig att gå in på en stig full med rötter. Inte helt lyckat. När jag skulle tillbaka upp på vägen blev jag stående i diket mitt bland det höga torra gräset. Där läxade jag upp mig själv för att jag inte tänker efter före. Som tur är brukar det vara folk ute som rastar hundar och joggar, så jag hade, om jag behövt, kunnat tillkalla hjälp att ta mig upp ur gropen.

diket

I morgon är det valdag. Alla politikerbloggar på Vk toppar mest lästa listan. Lyckligtvis bor jag nästan granne med vallokalen och sen hoppas jag orka med en kort promenad ner till sjön.

Ha en trevlig lördagskväll <3

7 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Åh, jag brukar köpa curd av samma märke som din ost, då det är marknad i Åbo. Det är säkert samma charmiga man som säljer här också 🙂

    Jag längtar också till London, trots att jag kom tillbaka därifrån för bara några dagar sedan! Men when you are tired of London, you are tired of life, som det heter. Det finns många saker att se och många gator att gå än i den staden.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, han hade curd som han la på de små ostkuberna man fick smaka. Jag glömde köpa, det var sån trängsel, men curd kan man ha hemma och bjuda på även om man inte äter själv.
      Lyckos dig som varit i London igen! Det är många år sedan jag var där senast… ska kanske ta med mig Ronja dit…
      Kramar! 🙂

      • Sandra från Finland

        Ja, jag håller fortfarande på att återhämta mig, både fysiskt och psykiskt, från resan, men åh, vad den var värt det! Ska rota igenom fotona här någon dag också och skriva ihop ett blogginlägg om resan.

        Jag försökte mig på att koka päronmarmelad igår. Jag tog en kvällspromenad för att leta efter plommon, men kom hem med lagligt pallade äpplen och päron istället!

        • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

          Ser fram emot rapporten och bilderna från London. Minns dina inlägg då du var där senast… i läderjacka och röda sneakers… om jag inte minns fel. 🙂
          Marmeladen låter mums. 🙂 Kramar

  2. Ditte

    Bondens Marknad tycker jag också om. Men har missat höstens marknader, tyvärr. Kanske nästa lördag…Trevligt med svenska och närproducerade varor.
    Spännande med en internationell matmarknad. Skulle gärna provat lite mat där…Godiset hoppar jag dock över.
    Kanske klokt att inte ge dig ut i buskaget i morgon…
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag gick ju genom Bondens Marknad på Katarina Bangata på Söder i lördags och de hade så mycket gott… både grönsaker och en massa kryddor. Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.