Marja

Den långa resan.

Chiapudding

Jag är väldigt trög när det gäller att haka på trender och chiapudding är något jag varit skeptisk till. I går rörde jag ändå ihop min första pudding … and I like it. Dessutom fick jag en anledning att ta fram mina loppisfyndade glasskålar på fot.

chiapudding

Jag har en känslig mage och tänkte jag skulle testa puddingen som mellanmål eller kvällsmål. Jag är less på kokta ägg, keso och mild youghurt.

Man kan googla på de små chiafrönas förträfflighet och recept där man använder dem. Puddingen är enkel att röra ihop.

2 dl mjölk/ mandelmjölk/ kokosmjölk etc.
2 matskedar chiafrön

Rör om ordentligt så att fröna inte klumpar sig. Man kan söta efter smak och smaksätta med ex vaniljsocker. Jag använde mandelmjölk, så jag behövde inget sötningsmedel och så kryddade jag med lite kardemumma.

Ställ skålen i kylen minst tre timmar och servera med bär eller fruktbitar. Jag råkade ha färska jordgubbar hemma.

Chiafröna sväller i mjölken och jag vet att alla inte gillar den konsistensen. Min pudding smakade fräscht och gott och kändes bra i magen. Jag kommer säkert att experimentera med olika smaksättningar/ kryddningar tills jag blir less. Men just nu säger jag – I like.

Torsdagstema – I like

Ha en skön torsdag <3

 

6 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har också använt dem i bakning, men inte trott att puddingen skulle vara god. 🙂

  1. Ditte

    NU har jag hört så mycket om dessa chiafrön , så en vacker dag får jag väl prova och se vad det är. Har hållt mig till gojibären och de är bra för mig, men vad gäller chiafröna så får vi se vad de kan bidra med.
    Tack för bra recept! Och din glasskål var jättefin!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag gillar också Gojibär och äter dem som godis. Chiafröna är så pyttesmå att man måste blanda dem i något. Egentligen smakar de ingenting, så det är väl för nyttighetens skull man ska äta dem. 🙂 Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.