Marja

Den långa resan.

Den extra timmen.

Är det någon större vits med att hålla på och justera tiden fram och tillbaka? Man blir ju bara förvirrad. Jag brukar ställa om klockorna innan jag går och lägger mig, men i går glömde jag det. I morse kollade jag med Fröken Ur innan jag ställde om alla mina klockor, men ändå började nyheterna på TV två minuter för tidigt.

I natt behövde jag faktiskt den där extra timmen, för jag kunde inte somna på grund av huvudvärken, jag blev bara mer och mer spänd i käkar och nacke. Det blev spikmattan under nacken och radion i örat och andas in… andas ut… Sen sov jag till kl 11.00 sommartid. Alltså steg jag upp kl 10.00 vintertid, min vanliga tid.

Huvudvärken är borta och jag for iväg till affären. Jag har ställt in cykeln, så det blir buss. Jag skulle kunna promenera till Ålidhem om jag kunde gå över Kolbäcksvägen, men där hittade de på att bygga en rondell och en cykelväg som går under vägen en bit bort. Det blir en ansenlig omväg att gå runt.

Björkallén på min gata är alldeles kal,  men den stora björken utanför mitt fönster har fortfarande sina gula löv kvar. Det är olika sorters björkar.

26oktober14

26oktober14(2)

Det blåser, så bilden blir oskarp.

I stället för att stå och hänga och vänta på bussen på hemvägen, promenerade jag till nästa busshållplats. Det var skönt väder, 8-9 plusgrader och bara lite blåst. Oxlarna har tappat sina blad, men de röda bären sitter kvar. Fåglarna kalasar på dem och några faller ner på marken bland löven som samlats runt skräpkorgen.

oxelbar

oxelbar2

I eftermiddag har jag monterat ljusslingan på balkongräcket. Det blev genast mycket mysigare att sitta och titta ut genom köksfönstret. Ganska många av lamporna var tyvärr trasiga, så jag kommer att byta den för korta slingan jag felköpte till en längre, så jag får en slinga där alla lampor lyser.

Ha en mysig söndagskväll <3

 

4 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Håller helt med dig om den förvirrande tidsomställningen …. Undrar vem som tjänar på det dumma påhittet . För att det är nån som tjänar på det tror jag , efter att i eftermiddag sett Stefan Jarls dokumentärfilm ” Godheten ” !
  Fina bilder !!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Det finns väl ingenting som inte någon/några tjänar på? Missade den filmen, men den kanske kommer i repris? 🙂

 2. Maggan

  Men snälla rara – finns det ingen affär på Tomteb så du inte behöver gå så långt i höstrusket?
  Vi känner inte varann, men vilken jättefin blogg du har. Läser varje dag och blir orolig när du inte skriver. Du ska veta att vi är många som följer dina trevliga hobbykvällar m.m.
  Lustigt att man blir bekant på detta sätt. Sluta inte blogga !

 3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Maggan för att du gillar min blogg! Jag gillar att skriva och fotografera, så jag kommer nog att hålla på ett bra tag till. 🙂
  Vi har ingen affär på Tomtebo, bara en liten kiosk där jag brukar köpa mjölk ibland. Men jag har busshållplatsen precis utanför huset så det är inga problem att ta sig till Ålidhem, det är tre hållplatser dit. Coop ska ju bygga en stor affär vid OKQ8 och då blir det ju mycket närmare.
  Ha en fin vecka! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.