Marja

Den långa resan.

Goda energier.

Det är tydligt och lite besvärande att hundar gillar mig. Jag är ju allergisk mot dem och därför ganska avmätt och visar tydligt att jag inte vill att de ska hoppa upp i ansiktet på mig. Däremot gillar jag hundar och brukar alltid låta dem hälsa på mig.

En av mina grannar har en mysig hund. En stor vit, väldigt lurvig hund. När han har badat luktar det syren i hela trappuppgången. Han rör sig väldigt värdigt och när vi träffas, stannar han upp, låter ’hmm’ djupt ner i halsen och tar sedan några steg framåt och tittar mig i ögonen. Då är det dags att säga ’hej Ruffen’ och klia bakom öronen. Det är kärlek!
I går kväll var jag på väg ner till tvättstugan när grannen kom in genom ytterdörren med tre hundar. Först skulle Ruffen hälsa och sedan ville de två andra också komma fram i tur och ordning och hälsa på mig. Sen ville Ruffen ha mer och kom fram, böjde huvudet framåt, lutade pannan mot mina lår och tryckte så där lagom hårt. Så stod han en lång stund medan jag pratade med matte och samtidigt kliade honom i nacken och på ryggen. Det var väldigt mycket varm energi han förmedlade. Sen tittade han mig djupt i ögonen… han har så vackra ögon.

Jag är faktiskt väldigt mottaglig för energier. I somras hände något fint i Finland. Jag hälsade på en gammal god vän som lider av mycket svår afasi. Hon förstår vad man säger, men det har med åren blivit allt svårare för henne att säga ens ettordsmeningar. Hon ville så gärna säga något och jag kunde inte räkna ut vad det var, så jag föreslog att vi inte skulle prata, utan bara hålla varandras händer. Jag satte mig mitt emot henne och tog hennes båda händer, samtidigt som jag lugnt berättade hur glad jag var att få träffa henne, hur pigg hon trots allt verkade o.s.v. Sen satt vi tysta och höll varandras händer och efter en stund kände jag en stark energi från henne… jag kände igen henne från förr… jag kände den starka kvinnan hon en gång var. Allt fanns ju inom henne. Det var så mäktigt att tårarna började trilla nerför mina kinder.
Hon blev väldigt trött och vi hjälpte henne i säng. Innan vi skildes kramade jag henne och viskade i hennes öra ett tack för den fina energin hon gett mig. Efteråt var jag så himla lycklig över att ha fått den kontakten med henne.

Jag har hela tiden ont i magen. På tisdag ska jag göra en datortomografi av tjocktarmen. Jag är konstant trött men försöker att inte bli liggande hemma på soffan, samtidigt som jag inte orkar vara social. I dag fyllde jag dra-maten med grejer och tog bussen till Myrorna. Vad tror ni att det här är?

sockertang

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

6 kommentarer

 1. Anders

  Tången är misstänkt lik ett verktyg som man använde för att kastrera baggar med förr i tiden. Men å andra sidan så kanske den som påstod att det aktuella verktyget användes till detta skojade med mig, så säker är jag inte.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Oj, oj Anders… det var nog någon som skojade. Precis som Sandra här nedan säger, så är det en sockersax. 🙂 Kolla dagens inlägg. 🙂

 2. Sandra från Finland

  Vad fint att höra om Ruffen och din väninna! Att kommunicera med människor (och djur) på annat sätt än med ord kan vara så kraftfullt. Det fick jag erfara i somras då jag jobbade som lägerledare på läger för utvecklingsstörda. Där är kommunikationen mer mångfacetterad och bryter mot konventioner som överlag råder i samhället.

  Hoppas du snart återfår energin! Själv är jag vansinnigt trött idag, men jag har bara mig själv att skylla eftersom jag umgicks med vänner tills långt in på natten…

  P.S. Jag tycker föremålet ser ut som en sockersax.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jajamen, det är en sockersax. Jag ska lägga ut en bild på den i dag tillsammans med en gammal sockertopp.
   Kommunikation kan ju ske på så många plan, men vi är så rädda för tystnaden att vi pratar sönder samvaron. 🙂
   Kram! 🙂

 3. Ditte

  Jag har en liknande hemma och det är en gammal sockertång/sax och jag har ärvt den av min mormor i Norge. Den jag har i min ägo är från början av 1900 talet och jag vet att mormor använde den i mitten av 1950 talet till att knipsa av socker.
  Idag ligger dne i mitt ”finskåp” där jag samlat gamla saker, men som jag gärna använder.
  Det du skriver om energier berörde mig djupt. Jag kände detta ett par gånger så påtagligt då jag esökte min gamla pappa som hade alzheimer och vid ett par tillfällen kände jag speciella saker han ville förmedla till mig men inte kunde finna orden. Men hans händer förde det vidare.
  Jag tror att även hundar och andra husdjur som är oss nära kan känna och ge detta.

  Hoppas nu att du kan få ett besked ang. din mage så att du kan få adekvat hjälp. Du skall inte behöva ha ont.
  Många kramar och extra tankar

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det verbala är bara en liten del av all vår kommunikation. Kroppsspråket och energierna vi utstrålar spelar mycket större roll än vi tror. Vi borde utnyttja det mera i synnerhet i situationer där någon inte kan använda språket. Låter härligt att din pappa kunde meddela sig med dig. 🙂
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.