Marja

Den långa resan.

En ny världsordning?

Posten försöker införa en ny världsordning och jag tycker de kunde vara lite tydligare.

I går kom påminnelsen om datum och porto för att våra julkort och paket ska komma fram i tid.

julpost

I den kör posten med kategorierna inrikes, utrikes, övriga Europa och övriga världen. Jag vet vad ’inrikes’ är, men hur långt sträcker sig ’utrikes’ innan det går över i ’övriga Europa’? För mig är ’utrikes’ hela världen utanför ’inrikes’.

Ska man gå efter postens rekommendationer är det viktigt att veta, för kort/brev ska skickas senast 12 december ’utrikes’ och senast 5 december till ’övriga Europa’. Jag vill ju att de ska komma fram i tid.

Jag skulle kunna vara skeptisk till att paket som ska skickas senast 22 december ’inrikes’ verkligen kommer fram i tid till julafton, om jag inte visste att det fungerar. För ett par år sedan blev jag sjuk och panikskickade ett paket den 22 december och det levererades ända hem till mottagaren i Stockholm dagen efter.

Jag var nere på stan i dag och hann uträtta en hel massa ärenden. På Clas Ohlson hälsade jag glatt på den här killen. Kanske dags att slappna av lite.

hejhej

På fredag ska den sista samiska årstiden tjakttjadálvvie (höstvintern) invigas nere i Rådhusparken. Kulturvävens formella invigning, som skulle ske i samband med det, är inställd. Det blir något kommunen kallar för ’öppning av Vävens verksamheter’ i stället. Hmm… oenighet mellan samarbetspartners är inget bra början för Väven och ingen bra avslutning på Kulturhuvudstadsåret.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Erika

    Hej!

    Jag läste att du funderade lite över de olika kategorierna inrikes, utrikes, övriga Europa och övriga världen.

    Inrikes = inom Sverige
    Utrikes = länder inom EU
    Övriga Europa = länder som inte är med i EU
    Övriga världen = länder som inte räknas till Europa

    Om du har fler frågor nås vi på PostNords kundservice via telefon 020-23 22 21 eller via e-post [email protected]. Vi svarar mån-fre kl 08,00-18,00.

    Mvh Erika, PostNords Kundservice

  2. Ditte

    Jag har också funderat på vad som gäller angående paket och vykort. Utrikes och övriga Europa…Här har man inte tänkt till ordentligt. Får väl utredas som så mycket annat…Men de får skynda på. Trist med oegentligheter som avslutning för Kulturhuvudstadsåret. Men det kanske blir en fin utställning ändå…
    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.