Marja

Den långa resan.

En dag med två kyrkbesök.

staken

I kväll gick det riktigt bra att måla. Vår lärare hade lagt en löpare av granris mitt på bordet och ställt ett antal fina mässingsljusstakar med vita ljus i på rad. Jag valde genast ut den finaste staken med mycket patina och bestämde mig för att koncentrera mig på den.
Granriset skulle vi fixa med plastfolie, men jag slarvade och det blev väl snarare en leopardmönstrad grön duk.
Det var sista gången för terminen, så nu blir det uppehåll till i slutet på januari nästa år.

På eftermiddagen var jag och lyssnade på Sverker Sörlin som berättade om sin nya bok: Rädslan för svaghet.

9789187347849_200_radslan-for-svaghet_e-bok

Sverker lider av gikt, som ju är en mycket smärtsam sjukdom, började fundera på smärtan och fann ett mönster i rädslan för svaghet.

Han är professor i idéhistoria och har skrivit många böcker, bl.a. en om skidåkning (och styrka), men den här är den mest personliga boken. Han läste några korta avsnitt ut boken och jag gillade hans språk väldigt mycket.
Min kompis köpte boken, så jag ska få låna den sen av henne.

I går hade jag bokat tid hos tandläkaren för en kontroll. Jag har haft besvär med ena bihålan hela hösten och tänkte att jag kanske skulle kolla tänderna innan jag klagar hos doktorn. Det visade sig att jag hade en infektion i en rotfylld tand, så nu blir det 10 dagar med penicillin. Om tanden sen inte blir bra, åker den ut. Jag förfaller.

De senaste dagarna har jag ständigt glömt vad jag skulle göra. Jag går ex till hallen och så får jag stå där och tänka efter vad det var jag skulle hämta eller kolla. Till slut kommer jag alltid på det, men tänk om jag en dag står på gatan och inte vet var jag är eller vart jag är på väg. Så hemskt det skulle vara.

I morgon kommer jag att ha en ’busy’ dag. Jag måste sätta väckarklockan så att jag är uppe och påklädd kl 09.00, för då börjar besiktningen av de åtgärder som gjordes efter 2-årsbesiktningen av huset. Jag hoppas de börjar nerifrån i huset, så jag inte behöver vänta.

Sen ska jag på kurs kl 12.00 – 19.00 med HSB, med bara en fikarast på eftermidagen. Det kommer att bli jobbigt. Jag hoppas vi får många bensträckare.

Dagens föreläsning var i Vasakyrkan, i kyrksalen, och molnen på den klara himlen syntes så fint i fönstrena som sitter högt uppe.

molnen

Jag som inte ens är med i svenska kyrkan, har varit i två kyrkor i dag, för akvarellmålningen är ju i Mariakyrkan på Marieberg. Där ser man. 

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Boken skall jag ta mig en närmare titt på. detta är ett ämne som intresserar mig mycket. Förstår att det var en intressant föreläsning.
  Vad roligt att du kände att det gick bra att måla. Jag tyckte om din målning och även ditt granris. Tyckte du fick till känslan i den gamla ljusstaken.
  Hoppas nu att tanden läker som den ska, tycker nog det kan räcka för din del nu.
  Kramar och tankar till dig!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Eftersom Sverker är akademiker är boken skriven i en viss stil med hänvisningar till annan litteratur och personer han känner. Lite skvaller: Sverker och jag umgicks i samma kretsar i vår ungdom och har varit på några fester tillsammans. 🙂
   Tack för att du gillade min målning. Ibland lyckas jag och ibland får jag riva det jag målar. Konstigt, det där.
   Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.