Marja

Den långa resan.

Jag vill köpa vingar för pengarna.

julskyltning3

Jag har inte tagit fram min gran i år heller, så därför bjuder jag på en bild av Mias fina gran i skyltfönstret. Det är fint med bara vita prydnader i en grön gran. De där änglavingarna är jag verkligen sugen på. Har ingen aning vad de kostar, men jag ska ner på stan en sväng i morgon och se om de eventuellt får följa med hem.

Jag har en liten vit gran stående i en kartong uppe på vinden. Min granne har en precis likadan och hon hade pyntat den så fint med röda dekorationer. Jag ska gå upp till henne och titta på Kalle Anka i morgon och njuta av granen.

Min syster Leena hade väldigt bestämda åsikter om vad som var stilfullt. Guld och silver fick inte blandas i granen. Helst skulle allt gå i samma färg, så därför hade hon tre uppsättningar dekorationer och glitter, en guld, en silver och en röd, som hon växlade mellan vart tredje år. Jag tyckte att silvergranen var vackrast.

Min dotter Johanna öser på med glittrande saker och blinkande ljusslingor och slår till sist ett brett rött band runt hela härligheten och knyter en stor rosett. Där står granen som ett stort blinkande paket. Ganska festligt.

Dagens ord har för övrigt varit ’bakom’, som sedan har utvidgats till ’under’ och ’mellan’. Jag är inte så förtjust i att städa, men att gå runt i min egen takt och torka rent i alla dammiga hörn går bra. Efter att jag läst om alla miljögifter som samlas i dammråttorna, tycker jag inte de är så charmiga längre.

Nu ska jag hacka ihop min rosolli och baka fröknäcke.

Ha en trevlig dan-före-dan-kväll <3

6 kommentarer

 1. Caanita

  Marja, det heter inte dammråttor, det är i stället änglarna som parkerat sina tofflor i våra hem, och dom ska man inte flytta på!!!!!
  En God Jul önskar jag dig!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, så tänkte jag också tills jag läste vad ’tofflorna’ innehöll och eftersom jag är allergiker blev jag tvungen att tänka om. 🙁 Mina änglar får vara utan sina tofflor.
   God Jul till dig med, Caanita! <3

 2. Ditte

  Dessa änlavingar tyckte jag också om! Har inte sett dessa tidigare. Om du lkänner för det, så visst vore det trevligt om några fick följa med hem till dig. Jag tror de skulle trivas där.
  Trevligt med en granne att dela granen och Kalle Anka med! Här har vi inte packat up granen i år utan det blev en liten sockertoppsgran i vit gruka. Lite doft har den och fyller sitt ändamål.
  Rolig tanke som din syster hade med att varva klädsel till granen. Så långt kommer nog inte jag…
  Även jOhannas gran verkar spännande. Roligt med lite nytänkande ibland. Någon ”rosolli” blir det tyvärr inte i år. Men den har varit med förr om åren. Äts ju även i Estland och döttrarnas farmor gjorde den. Inget julbord utan den. Får se hur det går i år.
  Kramar och tankar till dig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Mias Lustgård hade tyvärr inte öppet i dag och änglavingarna hade försvunnit ur fönstret. Nu var det nyårsskyltning i stället. Ska titta in där i mellandagarna.
   Rosolli försöker jag alltid göra vare sig jag är ensam eller vi är många. I år blev det en liten skål. Sen bakade jag frökex med oregano och lite chiliflakes och de blev jättegoda till osten. 🙂
   Kramar! 🙂

 3. Märta

  Jättefina änglavingar. Efter en svacka innan jul blev det inte så mycket pynt, Men julgranen har åkt upp. Tyvärr gick stjärnan sönder så det får jag kolla på efter jul. Julgrejorna brukar plockas bort rekordsnabbt så man får vara ute i tid. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.