Marja

Den långa resan.

Att tina frusna hjärtan.

droppe

I övermorgon städar jag ut julen. Jag hade stor lust att göra det i dag, men tänkte att jag skulle vänta till efter Trettondagshelgen. Då är det ju inga helger kvar.

Det var mörkt i går kväll när jag kom hem, så jag uppfattade inte att all snö var borta här i Umeå. Bara några isfläckar finns kvar. Därför fick jag en chock i morse/förmiddags när jag vaknade och tittade ut. Gräsmattan syntes. Nej… ska det aldrig bli vinter på riktigt?

Jag sov länge i dag och har inte gjort många knop. Hoppade på bussen och for och handlade på Lidl. Sen kokade jag en god laxsoppa med alla möjliga grönsaksrester jag hade hemma. Mer tänker jag nog inte göra i dag. Jag har en bok och en korsordstidning som jag längtar till och så blir det väl lite TV-tittande.

I bussen i går visade de Disney’s tecknade film Frost. Den var riktigt fin. Jag reflekterade över hur mycket symbolik den innehåller (som alla sagor) och tänkte att den på så sätt mer är en vuxenfilm. Fast jag tror ju att barnen även snappar upp en hel del rent undermedvetet. Ex ’bara äkta/ärlig kärlek kan tina frusna hjärtan’ och ’rädda’ andra människor. Verkligen något att tänka på.

Ha en skön söndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Visst är Frost en riktigt fin film! Både historiemässigt och visuellt sett – all snö och is var så vackert gjord. Det jag tycker speciellt om med filmen är att den äkta kärleken i detta fall är kärleken mellan två systrar. Så ofta inom (populär)kultur är det endast den romantiska kärleken som framhålls, så jag blir alltid överraskad och glad då det fokuseras på kärleken familjemedlemmar (eller vänner) emellan 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det var en mycket vacker film och spännande. Nu såg jag den på en liten skärm i en buss, men kan förstå ur fin den är på en bioduk. Ja, det var fint att det inte var den romantiska kärleken som åsyftades och det gör det nog enklare för barn att förstå. 🙂 Kram! 🙂

 2. Ditte

  Vilken skön dag! Man behöver dessa dagar då man egentligen inte gör så mycket utan sysslar lite hemma med läsning, korsord och tv. I morgon åker jlen ut här. brukar vara så.
  Visst är Frost en fin film, jag har sett den med Max och vi pratade mycket om den. Skall nu också läsa HC Andersens saga ”Snödrottningen” för honom . Borde ha gjort det innan, men så blev det inte.
  Ingen snö här heller men någon minusgrad i morse.
  Önskar dig en trevlig dag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, man måste lägga in en vilodag emellanåt, i synnerhet nu när jag varit borta och umgåtts intensivt. Snart ska jag fara iväg i mörkret med bussen på middag med fem goda vänner. 🙂
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.