Marja

Den långa resan.

Lördagen.

”Jag ältar inte… det blir så tråkigt och jag vill inte vara en tråkig människa”, sa Harriet Andersson i kvällens avsnitt av ’Stjärnorna på slottet’. Hennes berättelse berörde mig mycket. Man ser bara den framgångsrika skådespelerskan, men har ingen aning om privatmänniskan bakom alla rollerna.

Jag tycker att den här omgången av ’Stjärnorna…’ har varit intressant. Ärliga, ödmjuka människor med varierande erfarenheter, men med båda fötterna på jorden. Helt annat än tidigare avsnitt, då det alltid funnits en diva, en bråkstake, eller någon annan uppmärksamhetstörstande person i gruppen.

Jag är väldigt trött. Jag har börjat sova om nätterna, men det känns som jag behöver sova ’i kapp’, för jag vill sova även på dagen.

I dag for jag ner till Mariedal med lite grejer till loppisen och sa samtidigt upp mitt bås. På onsdag måste jag tömma det. Det var mer jobb med det än jag trodde. Jag har varit ner varannan eller var tredje dag och fyllt på. Men jag har lärt mig mycket, bland annat hur man ska exponera sina grejer. Huller-om-buller är inte bra. Stora högar är inte heller bra. Jag har haft två stora dukar som jag till min stora förvåning inte fått sålt. Jag satte ner priset, men det hjälpte inte. I dag hängde jag dem över klädstången som blivit ledig, så de syntes i sin fulla längd… gick runt ett varv och när jag kom tillbaka var de borta.

Det ser glest ut i mitt bås, men jag är nöjd med den här omgången. Jag har mer att sälja, men det får bli senare i vår.

Loppisen ligger ju nästan granne med huset jag bodde i tidigare, så jag har träffat gamla grannar i bussen dit och i dag träffade jag en akvarellkompis som bor på Ersboda. Det är ju alltid trevligt.

Jag hittade en fin pärm för scrapbookingsidor i ett bås. Den mindre modellen. Det fanns färdigt skurna fina papper i den också och jag tror att jag ska börja på trädgårdsalbum nr 2 till min kompis. Hon gör om hela tiden runt det blå huset, så jag får nya fina kort på blommor och installationer. Kort som är roliga att scrappa.

Sen åt jag en räkmacka på Café Victoria så att jag skulle orka handla på vägen hem. På Ålidhems centrum var det ståhej… verkade vara nollning av nya studenter… läkarstudenter såg det ut som. De satt på stengolvet och åt mat från grillen och verkade ha kul.

När jag kom hem drack jag en kopp kaffe och somnade sedan på soffan. Jag sov länge, som sagt… jag är trött.

Ha en trevlig lördagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Jag såg också ”Stjärnoena på slottet” i går och var tagen av Harriet Anderssons livshistora. Jag tycker också att programmet varit bra den här omgången med spännnande möten med personer som kompletterat varandra, lyssnat och även stämingen har känts bra. Nog så viktigt!
  Jag förstår att du haft mycket jobb med loppisen, men också ett bra sätt att göra sig av med saker som du ändå inte vare sig använder eller behöver. Hoppas på att något liknande kunde komma på tal här i stan.
  Trist att du skall var så trött men du får lyssna på kroppen och vila dig i form.
  Många kramar från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Efter programmet sa Öz att programmet skulle läggas ner. Jag undrar om han skämtade?
   Jag har lärt mig mycket de här två loppisveckorna och kommer att köra en vecka i vår. Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.