Marja

Den långa resan.

TisdagsTema: Planer

Jag måste skriva upp mina planer för varje dag på min väggalmanacka som hänger på en av köksluckorna. Varje kväll tittar jag efter vad jag ska göra nästa dag… varje morgon tittar jag efter vad jag ska göra… och så tittar jag väl på den ett par gånger under dagen.

Almanacksbladen har jag dragit ut från nätet. Jag vill ha ett blad för varje månad så att jag har överblick och kan planera lite framåt. De senaste åren har jag gjort en ’framsida’ med ett motto jag vill leva efter. I år blev det ’Crea diem’, ’Skapa dagen’. Allt är lösblad, när månaden är slut flyttar jag det bladet underst, så jag kan gå tillbaka vid behov.

creadiem2

creadiem

Tidigare års kalendrar kan ni se här och här.

 Fler planer finns på TisdagsTema

 Ha en lugn tisdagskväll <3

10 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det finns många kalendrar där ute i rymden och alla visar förhoppningsvis rätt datum. 🙂

 1. Paula i pörtet

  Hej, så fint du gör! Och roligt att få pyssla lite. Själv har jag varit så tråkig att jag antingen använt Coops väggkalender eller hyresvärdens…
  Jag skriver också i almanackan, men på en månad är det inte många dagar som ar inbokade…inte som det är nu i allafall. Och jag klarar nog inte en fylld kalender heller, då kommer stressen och hjärtklappningen direkt.
  Kramen

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Paula! Jag har också använt Coops kalender. Den är bra. För några år sedan fick jag inte tag i den och då började jag göra en egen.
   Jag skriver upp födelsedagar och sånt jag måste komma ihåg också… som att ringa eller boka tider. Därför ser den så fullmatad ut. 🙂 Kram! 🙂

 2. Susanne

  Men oj vilken fin kalender. Jag skriver i en kalender i bokform men glömmer ofta att titta iden… undrar om det är orsaken till att jag glömmer saker och ting???? Knasigt!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Susanne! Jag har en fickalmanacka i väskan, så jag kan skriva upp möten och så, men sen för jag över det till väggalmanackan, för annars skulle jag glömma… 🙂

 3. Ditte

  Tack för en bra idé! Jag har en almanacka på väggen, en tråkig historia från ICA. Den fyller sin funktion, men är trist, så nu kan jag kanske få till något roligare. Du har gett mig en tanke…
  Jag skriver också upp allt som jag vet skall hända och det är så bra att ha en överblick. Tittar också flera gånger….
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Du, som har så många fina foton, skulle kunna skriva ut några och göra ett kollage till almanackan… Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.