Marja

Den långa resan.

Gone wilde.

akvarell2I kväll startade vårens akvarellkurs. Jag hade förberett mig med att göra ett färgschema på mina nya ryska färger. Sen hade gummisnoddarna i min penselmatta töjts så mycket att penslarna trillat ut och låg på botten av väskan. Jag fixade den tillfälligt, men jag får nog trä in helt nya snoddar.

Nu har jag tre lådor med färgkoppar, lite överdådigt kanske. De två gamla behöver nog organiseras lite.

akvarell

De ryska färgerna är mycket mer mättade än de andra jag använder och det var inte så lätt att måla med dem. Det krävs lite träning.

Vi målade blommor och hade tre olika buketter att välja mellan. Jag målade förstås tulpaner… små lila tulpaner. Jag har aldrig sett så små tulpaner. Vi skulle måla först och sedan fylla i konturerna med svart tuschpenna. Efter fikat målade jag snabbt två stora stiliserade tulpaner, bara för att träna med de ryska färgerna.

Vi hade en ny kvinna i gruppen, för övrigt var vi det gamla gänget och alla tyckte att det var såå himla roligt att börja igen. Vi ska träffas 10 gånger i vår.

Här hemma har mina egna tulpaner ’gone wilde’. De hänger och slänger och bryr sig inte om att jag pysslar om dem. Ingen respekt. Men de är vackra. Jag borde kanske försöka måla av dem också.

gonewild

 

gonewild2

God Natt mina vänner <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.