Marja

Den långa resan.

Thinking Out Loud…och kardemummakaka.

Jag tänkte dra upp mig ur missmodet och baka en kardemummakaka, men lyckades inte särskilt bra.

bakat

Trots att jag både smorde formen och bröade den med kokosflingor, fastnade botten när jag skulle hälla upp kakan. Sen såg jag att det endast stod att man skulle smörja formen i receptet.

De svarta prickarna är dåligt mortlade kardemummakärnor. Inte ens det klarade jag av att göra ordentligt. Smaken är dock god. Inget vitt mjöl, inget socker, utan mandelmjöl, kokosmjöl och endast en matsked honung och en massa annat gott förstås.

Jag hade tänkt göra små bakelser… skära skivor och lägga på vispad grädde och bär, men nu får jag göra en ’stubbe’ med massor av vispad grädde och en massa bär som kamouflerar min klantighet.

Receptet på kakan och även en bild på hur den borde se ut finns här. Man kan även göra LCHF-semlor av kakan.

På vattengympan i kväll hade vi en vikarie vi inte haft förut. En ung tjej med världens energi. Hon hade ett bra program och annorlunda musik. Vi fick röra oss fritt till en hel låt och jag dansade och kände att min själ frigjordes från alla tunga tankar.

Thinking Out Loud med Ed Sheeran

“People fall in love in mysterious ways.
Take me into your loving arms,
Place your hand on my beating heart…”

Ha en lugn torsdagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Tack för härlig musik med Ed Sheeran och en fin video. Har spelat den flera gånger och vet att jag hört låten tidigare. Men med dansen till blev den om än bättre.
  Tror din kaka smakade jättebra. Och ofta är det så att kakor som inte blir det vackraste är de godaste.
  Måste nog prova min nya ugn och baka en kaka.
  Skönt med vatten gympa och en ledare som är entusiastisk.
  Kramar och tankar till dig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Kakan smakar bra, även om den inte alls är söt. Men den passar mig bra och med en klick vispgrädde på en skiva och lite skuren frukt bredvid, blir den en god ’bakelse’ till kaffet.
   Jag brukar ha MTV på sent på natten när jag pysslar och jag älskar den här videon med Ed Sheeran. Dansen är så vacker och han har berättat att han aldrig dansat förut, men ville lära sig inför den här videon.
   Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.