Marja

Den långa resan.

En okoncentrerad lördag.

Det blev en något okoncentrerad och långsam lördag. Sådana dagar får väl också finnas. Mitt mammahjärta är i Stockholm hos min dotter som ärvt mina knäproblem och legat på Sös-akuten hela natten.

Den här helgen skulle jag vara hemma och röja och städa, läsa och måla, samt påbörja filtarna. Jag är ju inte så förtjust i att städa, så jag hittar på allt möjligt annat i stället. Fördjupar mig i fotoalbum eller sorterar knappar. Känner ni igen er?

Men man måste ju gå ut också och jag hoppade på bussen till Ålidhems centrum. I dag valde jag att handla på Lidl. Utanför ICA slog en äcklig lukt mot mig. Den överfulla askkoppen luktade surt i det fuktiga vädret.

fimpar

Varför tömmer man den inte? De som röker gör sitt bästa med att pula in sina fimpar, men till slut hamnar de ju på marken.

På Lidl strosade jag runt och tittade på varorna i korgarna mitt i affären. Just i dag fanns det träningskläder och träningsdojor. Träningsbyxor för män kallades ’Men’s performance trousers’, samma byxor för kvinnor ’Ladies’ sports trousers’. Vad är det för trams?

funktionsbyxor

funktionsbyxor2

So… only men perform? På skylten stod det ’funktionsbyxor’ för båda. Vanliga svarta tights i sladdrigt material!

I går läste jag i tidningen om ett nytt äldreboende på Ersboda. Tvåspråkig personal (svenska och finska) och brandvarnare som talar tre språk (svenska, finska och engelska). Spa och bastu finns också, och de finsktalande får bo i rummen närmast bastun.

Jag har inte packat upp min blodtrycksmätare än. Tänk om den också kunde tala lugnande till mig. Eller uppmuntrande. På tre språk.

“Ligg ner och slappna av, så sköter jag det här”, eller

” Paina nappia … eihän se vehje muuten toimi…” , eller

”Put on your Performance trousers and get your ass out…”

Ha en trevlig lördagskväll <3

6 kommentarer

  1. Märta

    Det är ganska bra att städa när man är orolig för de kära. Man får koncentrera sig på något annat. Sedan om det blir svepskäl att göra annat 🙂
    Det kommer att bli bra med blodtrycksmätaren. Du kommer att bli lugn och sparar in resan till Hc för att kolla trycket.
    Kram och vi ses snart!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja då, det är bra att pula på och emellanåt sms-ar jag med Johanna. Hon är verkligen sjuk med mystisk infektion i kroppen…
      Jag har räknat ut att efter 10 mätningar har jag sparat in blodtrycksmätaren…
      Kram! 🙂

  2. Lena i Wales

    Känner igen mej att göra något annat än att städa, puh!
    Lidl är en toppenaffär , tycker jag. Kanske lite konstiga grejer ibland, men deras vin är utsökt och till väldigt bra priser, fast det gäller ju inte Sverige förstås!
    Ha en bra fortsatt helg!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, tyvärr kan vi inte köpa vin på Lidl i Sverige. 🙁 Vi har en väldigt liten Lidl här i Umeå och jag köper vissa varor där, som Fairtrade snabbkaffepulver, butiksbakat bröd, ost m.m. Inte så ofta mat, men i går hade de fint svenskt köttfärs som jag köpte. 🙂
      Ha en bra vecka! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.