Marja

Den långa resan.

Keflavik… bara lava och hav.

I helgen är det Littfest i Umeå med ett fullspäckat program. Det brukar vara en välbesökt tillställning och rusning till de mest polulära författarnas föredrag. En populär författare till årets littfest är islänningen Jón Kalman Stefánsson, som jag passade på att lyssna till på kultur Alva i dag. Han samtalade med sin förläggare på Weyler Förlag, Svante Weyler.

forfattaren2

Jón Kalman Stefánsson är nominerad till Nordiska Rådets Litteraturpris 2015 för sin roman ’Fiskarna har inga fötter’. Jag har inte läst någonting av honom, men köpte ’Trilogin om pojken’ i pocket (748 sidor), som innehåller ’Himmel och helvete’, ’Änglarnas sorg’ och ’Människohjärtat’. Nu har jag sommarläsning.

ompojken

Jón Kalman bor i Keflavik, en plats som bara består av lava och hav… och lite mossa här och där. Vi har en sak gemensamt, han och jag, och det är att vi båda tycker att ordet ’omfamning’ är livets vackraste ord. Alla behöver en omfamning. Svante Weyler läste upp ett utdrag ur ’Fiskarna har inga fötter’ som beskrev det ordet. Jag kan inte referera allt, men det slutade med att ’… vi är människor och hjärtat en ömtålig muskel.’

Ja, han sa mycket annat klokt och Sara Meidell har redan hunnit skriva ett utförligt referat i Vk. Ni kan läsa det här.

Jag fick en dedikation i boken och så frågade jag om jag fick ta en bild till bloggen. Javisst…

forfattaren

Ha en skön torsdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilket härligt möte! Spännande! Jag har bara i förbigående hört talas om denne författare, men nu vill jag veta mer och Trilogin om pojken och skall nog köpa den. Verkar bra sommarläsning.
    Dessa littteraturkvällar är verkligen givande. Förstår att det gav mycket.
    Tack för bra tips och info.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Jag visste inte heller så mycket om den här författaren och jag blev positivt överraskad. 🙂
    Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.