Marja

Den långa resan.

Utopin Utopia.

Jag har dåligt minne, men en annan funktion i min hjärna älskar jag. Jag brukar kalla den ’hjälpredan’. Allt som oftast får jag en ingivelse att jag glömt något eller sagt något fel och kan rätta till det ganska omgående.
I morse vaknade jag av att det ringde på dörren. Klockan var strax efter nio och det var tjejerna som bor granne med mig som plötsligt var utan internet. Var det något som berörde hela huset? Jag sa att de skulle ringa Telia, tel xxxxx.

En minut efter det sa min hjärna åt mig att det var fel nummer. Jag kollade och ja, jag hade kastat om siffrorna… 92 100 skulle det vara. På med morgonrocken igen och ut i trapphuset för att ringa på hos tjejerna och meddela rätt nummer. Tack ’hjälpredan’!

Jag undvek att gå ner till centrum i går efter informationen, för jag visste att det skulle vara mycket ståhej där. Shoppingcentrumet Utopia är äntligen färdigbyggt och den sista etappen invigdes i går.
I dag hade jag lite ärenden att uträtta och jag passade på att gå in i Utopia. Nu är alla våningarna klara. En tredje ingång har öppnats mot Vasaplan och en rotunda går upp i en takkupol.

utopia3

En konfettikanon på andra våningen sprutade ut fjärilar och ett par älvor rörde sig i ultrarapid till dunka-dunka musiken. Långsamma, mycket eleganta poser.

utopia4

utopia5

utopia7

På den sista bilden syns Naked Juice Bar och på andra våningen är nytillskottet en Espresso Bar med sköna soffor och fåtöljer. Proppfullt med ungdomar.

Rulltrappor upp och ner på båda sidor och nu finns alla tänkbara klädkedjor där. Den här kedjan vet jag att ägarna till Utopia är mycket stolta över att ha fått till Umeå.

utopia

H & M Home hade öppnat, foodcourten har fyra olika restauranger, toaletterna är självspolande, det finns soffor att sitta i överallt, barnen har ett eget lekrum och på tredje våningen kan du träna på Umeå Sport och Motion. Vad saknas i denna utopi?

Jag hoppas att den höga dunka-dunka musiken bara var där under invigningsdagarna. Den stör nämligen min hjärtrytm och jag får hjärtklappning.

Då var det betydligt lugnare i MVG-gallerian.

Ha en mysig fredagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken fin galleria Utopia verkar vara. Ett otroligt utbud av allt och så luftigt. Men om musiken är på så högt förstår jag att det känns jobbigt, men kanske ska man handla i takt till den.
  Önskar dig en trevlig lördag!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är en fin och fräsch galleria och jag tror att musiken bara hörde till invigningsjippona. Vanligtvis brukar det ju vara lite lugnare.
   En trevlig helg till dig med! Jag var precis inne på din blogg och såg att ni hade det bra i Mariehamn. 🙂
   Kramar! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.