Marja

Den långa resan.

Sopsortering, snöraukar, pannlampa och sommartid = min lördag.

sortering

En stor kasse med tidningar blir tung att bära, så jag lastade den på min gamla bagagekärra. Den har två flikar som man viker ut och får en bred yta att ställa saker på och den har hjälpt mig med många tunga saker.
Jag skulle förstås iväg till sopsorteringen vid OK. En påse med glasburkar ligger på tidningarna och så hade jag en stor kasse med lätta saker… papp och plast.

solosno

Det blev en skön promenad i det slaskiga vårvädret. Det fanns många vattenpölar med fina speglingar, men nu får det räcka med sådana foton. Vid sidan av cykelvägen fanns många roliga formationer efter den smältande snön. Snöraukar kan man kanske kalla dem. Den här stod som en stor röksvamp på en mycket smal fot.

snoraukar

Det var länge sen jag hade ögoninflammation, men nu kom den. Jag har känt av den ett par dagar, men som vanligt har jag inte brytt mig. I dag blev det salva och dimsyn på vänstra ögat. Nu måste jag kolla i spegeln varje dag så att det inte utvecklas till en keratit.

Släckte ni under Earth Hour i kväll? Jag gjorde det och tog på mig pannlampan. Sen gick jag ut med soporna med pannlampan på. Det gör jag alltid när det är mörkt, för ibland är det svårt att hitta nyckelhålet till moluckerna.

I natt blir det sommartid. Jag har aldrig riktigt fattat vitsen med den. Jag har skickat ett sms till Johanna åt vilket håll hon ska ställa klockan. Fast hon äger ingen klocka och har en mobil som ställer om sig själv, så mitt sms är bara en ritual, något som jag gjort ända sen hon flyttade hemifrån. Ett år lät jag bli och då blev hon ledsen.

Ha en lugn söndagsnatt <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.