Marja

Den långa resan.

Snöchock?

snoidag2

Jaha, då fick vi snö igen. Vk skriver om ’snöchock för umeborna’, men hallå, är vi inte vana nu med snö varannan dag?
I natt var det verkligen vintervackert ute. Snön hade fastnat så vackert på träden och det var lite halvdimmigt, men tyvärr var det för mörkt att gå ut och fotografera. Nu ligger det ett tjockt lager blötsnö på marken och det har regnat/snöslaskat hela dagen.

Vk skrev också om att Bostaden nu bestämt att de själva ska gå in och städa i sina studentlägenheter. Ungdomarna håller inte rent i de gemensamma utrymmena och det finns risk för både löss och kackerlackor.
Jag tycker att Bostaden ska kalla dit föräldrarna, för har de inte lärt sina barn att ta ansvar och städa innan, är det väl hög tid nu?

I morgon är det akvarellmålning och jag har trätt nya gummiband i min penselmatta och letat fram min tyngsta glasburk att ha vatten i, som förhoppningsvis blir lite svårare att välta. En härlig trekantig burk.

akvarell

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

10 kommentarer

 1. Anna Holgersson

  Det borde kosta om man HYR en bostad och inte sköter sig! Tycker det är äckligt med skadedjur och begriper inte att vissa inte tänker på det… //a

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Ja, hoppas studenterna får betala extra för städningen. Skadedjur är inte roliga då de förökar sig så snabbt och Bostaden har ju haft stora besvär med löss på Ålidhem. De sanerar ständigt. 🙁

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, vägglöss. Svåra att bli av med. De har fått lov att kasta ut alla möbler, sängkläder m.m. 🙁

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, den är vacker så länge man inte går ut och känner hur blött det är. 🙂

 3. Märta

  Vinter igen! Bra att det är det över påsk 🙂
  Jag hoppas också att de blir debiterad extra. De som sköter sig ska inte behöva betala. Ungdomar… hmm snarare unga vuxna som går universitet. Oftast hjälper det inte att ta dit föräldrar, de har det kanske likadant hemma??
  Viktigt att det saneras i tid så det inte blir äckligt överallt!
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Det är ju det där med gemensamt ansvar… tänk bara på alla arbetsplatser där lappen med ’Din mamma jobbar inte här’ finns i nästan alla personalrum. Ibland när jag kommer in i vår tvättstuga har jag lust att sätta upp en lapp med ’Din mamma bor inte här’. 🙂
   Ja, ja, huvudsaken att någon städar så att de slipper kackerlackor i köket.
   Glad Påsk till er alla! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.